Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple werkt tóch aan opvouwbare iPhone: dit moet je weten

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
opvouwbare iphone concept

Volgens een nieuw gerucht is Apple nog steeds van plan om een opvouwbare iPhone uit te brengen, maar hoe snel kun je hem verwachten?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over de opvouwbare iPhone? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Gerucht: opvouwbare iPhone?

Apple en opvouwbare smartphones: het blijft een verre droom. Vooralsnog heeft het tech-bedrijf geen enkel apparaat met een opvouwbaar display uitgebracht, laat staan een telefoon. En dat terwijl de concurrentie hier al enkele jaren mee pronkt. Zo bracht Samsung al in 2019 hun eerste opvouwbare smartphone uit – de Galaxy Fold – en is er nu de Galaxy Z Flip5. En dan is er nog Google, die vorig jaar de Pixel Fold onthulde.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De laatste jaren doken er wel enkele berichten op dat Apple aan een dergelijke smartphone zou werken, maar de afgelopen tijd was het weer behoorlijk stil. Tot nu, want volgens een nieuw gerucht van techblog The Information werkt Apple inderdaad al jaren aan een opvouwbare iPhone. Deze zou al sinds 2018 in ontwikkeling zijn. Naar verluidt zijn er momenteel twee prototypes die je dichtvouwt als een ouderwetse klaptelefoon, ieder met een ander ontwerp.

Specificaties

Opvouwbare iPhone verwacht 2025

In het bericht van The Information staat dat Apple’s team van ontwerpers wil afwijken van het huidige iPhone-design. Zo zou het nieuwe toestel ongeveer de helft zo dun moeten zijn. Want wanneer je de iPhone hebt dichtgeklapt, zorgt die dunnere behuizing ervoor dat je geen enorme, baksteenachtige telefoon in je broekzak moet stoppen.

Ook zoeken de designers naar manieren om schermen aan de buitenkant van de behuizing te plaatsen. Op die manier kun je alsnog naar een scherm kijken terwijl je de smartphone hebt dichtgeklapt – net als de opvouwbare Samsung-telefoons. Echter blijkt dat nog een ingewikkelde klus te zijn, want naar verluidt zitten onderdelen zoals de batterij hiervoor in de weg. En dat belooft geen goed nieuws…

Release?

Klein teleurstelling: The Information schrijft dat ontwikkeling van de opvouwbare iPhones nog steeds in de startblokken staat. De website beweert zelfs dat massaproductie niet gepland staat voor zowel 2024 als 2025, dus de iPhones verschijnen op z’n vroegst pas in 2026. Een officiële release zit er voorlopig dus nog niet aan te komen.

Maar toch is het nieuwe bericht goed nieuws voor opvouwbare iPhones. Maanden geleden werd namelijk nog geroepen dat Apple de ontwikkeling rond 2020 had stilgelegd, en zich vanaf toen besloot te focussen op een opvouwbare iPad. Die lijkt er nog steeds aan te komen, maar The Information beweert ook dat Apple recent nog met fabrikanten in Azië heeft gesproken over onderdelen voor opvouwbare iPhones in verschillende formaten. Apple heeft het project dus niet volledig geschrapt, en het is de eerste keer in maanden dat we weer iets nieuws horen.

Maar nog niet te vroeg juichen: The Information waarschuwt tegelijkertijd dat het project nog altijd kan worden geannuleerd. Specifiek als het uiteindelijke ontwerp niet voldoet aan Apple’s strenge eisen. Maar dat geldt doorgaans voor alle Apple-apparaten, dus wij houden hoop.