Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2020

Zó verbluffend mooi kan de iPhone 12 wel eens zijn

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
iPhone 12 concept


Lees verder na de advertentie

Als we de geruchten mogen geloven, verandert er veel aan het ontwerp van de iPhone 12 Pro. Die heeft naar verluidt geen gebogen randen, maar een vlak metalen frame – vergelijkbaar als bij de iPhone 4. Ook zou de inkeping aan de voorkant een stuk kleiner zijn, waarin onder meer de selfiecamera is verwerkt. Wat krijg je als je deze geruchten in elkaar smeedt? Dit spectaculaire iPhone 12 concept.

iPhone 12 concept

Het concept is gemaakt door Ben Geskin, een designer die regelmatig renders maakt van aankomende Apple-producten. De renders zijn doorgaans gebaseerd op geruchten en bronnen die hij heeft. Vaak hebben de concepten veel weg van het uiteindelijke ontwerp, dus het is interessant om te kijken naar zijn creatie van de iPhone 12.

Het ontwerp is in lijn met de geruchten die we tot nu toe hebben gehoord over de iPhone 2020. Te zien is dat de iPhone inderdaad veel lijkt op de ‘platte’ iPhone 4. Maar nog meer komt hij misschien wel overeen met de huidige iPad Pro, die ook een vlak ontwerp heeft.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Daarnaast is notch boven het scherm kleiner, waarin onder meer de TrueDepth-camera voor Face ID is verwerkt. Eerder liet Geskin weten dat er bij Apple zelfs een iPhone-prototype klaarligt waarin de notch volledig is verdwenen. Door de smallere randen zou de notch klein genoeg zijn om in de bovenste randen van de iPhone te passen, waardoor de inkeping helemaal verdwijnt. Hoe dat eruitziet, illustreert de ontwerper hieronder. Héél fraai, toch?

iPhone 2020

De iPhone 2020-toestellen worden in september 2020 verwacht. De verwachting is dat Apple weer drie nieuwe iPhones lanceert: de iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Interessant is dat naast het ontwerp ook de grootte zou veranderen. De iPhone 12 Pro heeft een kleiner formaat dan zijn voorganger; het scherm gaat van 5,8 naar 5,4 inch. De iPhone 12 Pro wordt juist groter en gaat van 6,5 naar 6,7 inch. Bij het basismodel – de iPhone 12 – zou het schermdiagonaal 6,1 inch blijven.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: @BenGeskin.