Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws iPhone iPhone 2020

iPhone 12 heeft mogelijk geen notch meer

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iPhone 12 zonder notch


Lees verder na de advertentie

In de afgelopen twee jaar bleef het ontwerp van de iPhone vrijwel hetzelfde, maar voor de iPhone 12 lijkt Apple andere plannen te hebben. Het bedrijf test volgens lekker Benjamin Geskin met verschillende Face ID-prototypen, waarmee er een kleinere notch kan worden gebruikt voor de iPhone 2020-modellen. Mogelijk verdwijnt de inkeping zelfs helemaal.

Een iPhone 12 zonder notch?

Het lijkt er steeds sterker op dat Apple iets doet aan de inkeping boven het scherm, waarin onder meer de TrueDepth-camera voor Face ID is verwerkt. In september meldde Geskin al dat Apple een prototype klaar heeft liggen voor de iPhone 12, met een 6,7 inch-display zónder notch. En ook de gerespecteerde Apple-analist Ming Chi-Kuo liet eerder weten dat hij rekent op een iPhone met smallere randen.

Dit keer meldt de wisselend betrouwbare Geskin dat Apple test met verschillende Face ID-modellen, met lenzen die de inkepingen kleiner maken. Bij sommige prototypes is de hap uit het scherm kleiner in breedte. Bij andere smaller en is de notch zelfs klein genoeg om in de bovenste rand van de iPhone te passen. Dit zou betekenen dat de inkeping verdwijnt.

Het is niet duidelijk welke iPhones een kleinere notch krijgen. Mogelijk verkleint Apple de notch alleen bij de twee vlaggenschepen: de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Om kosten te besparen kan het zijn dat de inkeping bij het basismodel (de iPhone 12) gelijk blijft.


kooptip

Ook stelt Geskin dat de iPhones bredere antennes krijgen aan de bovenkant, onderkant en zijkanten – meer dan 1 mm dik – wat een gevolg is van de ondersteuning voor 5G. In plaats van plastic worden de lijnen gemaakt van een ander materiaal: glas, keramiek of saffier.

iPhone zonder poort

Tot slot meldt Geskin nog iets interessants: de Lightning-poort verdwijnt. Daar komt geen usb-c voor terug, maar helemaal niets. De iPhone is dan nog maar op één manier op te laden: draadloos. Ultra-breedbandtechnologie (UWB) wordt gebruikt om gegevens over te dragen. Geskin meldt overigens niet of dit al bij de iPhone 12 gebeurt, of dat het plan pas later wordt uitgevoerd.