Terug naar iPhone 12 heeft mogelijk geen notch meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 12 heeft mogelijk geen notch meer

Door Koen van Ekeren23 oktober 2019 09:502 min. leestijd2

In de afgelopen twee jaar bleef het ontwerp van de iPhone vrijwel hetzelfde, maar voor de iPhone 12 lijkt Apple andere plannen te hebben. Het bedrijf test volgens lekker Benjamin Geskin met verschillende Face ID-prototypen, waarmee er een kleinere notch kan worden gebruikt voor de iPhone 2020-modellen. Mogelijk verdwijnt de inkeping zelfs helemaal.

Een iPhone 12 zonder notch?

Het lijkt er steeds sterker op dat Apple iets doet aan de inkeping boven het scherm, waarin onder meer de TrueDepth-camera voor Face ID is verwerkt. In september meldde Geskin al dat Apple een prototype klaar heeft liggen voor de iPhone 12, met een 6,7 inch-display zónder notch. En ook de gerespecteerde Apple-analist Ming Chi-Kuo liet eerder weten dat hij rekent op een iPhone met smallere randen.

Dit keer meldt de wisselend betrouwbare Geskin dat Apple test met verschillende Face ID-modellen, met lenzen die de inkepingen kleiner maken. Bij sommige prototypes is de hap uit het scherm kleiner in breedte. Bij andere smaller en is de notch zelfs klein genoeg om in de bovenste rand van de iPhone te passen. Dit zou betekenen dat de inkeping verdwijnt.

Het is niet duidelijk welke iPhones een kleinere notch krijgen. Mogelijk verkleint Apple de notch alleen bij de twee vlaggenschepen: de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Om kosten te besparen kan het zijn dat de inkeping bij het basismodel (de iPhone 12) gelijk blijft.

Ook stelt Geskin dat de iPhones bredere antennes krijgen aan de bovenkant, onderkant en zijkanten – meer dan 1 mm dik – wat een gevolg is van de ondersteuning voor 5G. In plaats van plastic worden de lijnen gemaakt van een ander materiaal: glas, keramiek of saffier.

iPhone zonder poort

Tot slot meldt Geskin nog iets interessants: de Lightning-poort verdwijnt. Daar komt geen usb-c voor terug, maar helemaal niets. De iPhone is dan nog maar op één manier op te laden: draadloos. Ultra-breedbandtechnologie (UWB) wordt gebruikt om gegevens over te dragen. Geskin meldt overigens niet of dit al bij de iPhone 12 gebeurt, of dat het plan pas later wordt uitgevoerd.

iCreate 118
iCreate 118
De nieuwe iPhone SE: beter, sneller, goedkoper
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 2020
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frans Drent
Lezer
Frans Drent

Geen poort meer? Geen SD-kaartjes, geen USB-sticks, geen HDMI? Laat dan maar zitten. Functionele mogelijkheden worden alleen maar minder. Alsof alle randapparatuur al draadloos (volgens de Apple protocollen) werken.

Rudy Boumon
Lezer
Rudy Boumon

Zouden alle iPhones dan komen met een oled scherm? Samsung kan voor 299 een smartphone maken met oled . Dus voor 809 euro mag de 12 een oled krijgen