Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eigen iPhone-app maken? Zo weinig levert dit op in 2024

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
Onderzoek apps abonnementen

Slecht nieuws: volgens een recent gepubliceerd onderzoek leveren de meeste smartphone-apps met abonnementen amper geld op…

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Onderzoek apps met abonnementen

Het onderzoek – getiteld ‘The State of Subscription Apps’ – komt van het Amerikaanse RevenueCat. Met de toolkits van dit bedrijf kunnen app-ontwikkelaars de opbrengsten van hun abonnementen beheren, en er zijn bijna 30.000 apps waarvoor ze worden gebruikt. RevenueCat heeft dan ook een duidelijk overzicht van de staat van app-abonnementen.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Voor het onderzoek heeft RevenueCat naar meer dan 29.000 apps en 18.000 ontwikkelaars gekeken. Samen zijn zij verantwoordelijk voor meer dan 6,7 miljard dollar aan opbrengsten, en zijn ze maar liefst 290 miljoen abonnees rijk. Dat klinkt op het eerste gezicht veelbelovend, maar niets is minder waar.

Resultaten

Volgens het onderzoek brengt vooral de bovenste 5% van apps met abonnementen veel geld op. RevenueCat schrijft zelfs dat de opbrengsten van deze apps maar liefst 200 keer zo groot zijn als die van de apps in het onderste kwartiel. De cijfers van de andere apps zijn namelijk zo laag, dat de gemiddelde omzet van alle apps met abonnementen slechts zo’n 50 dollar per maand bedraagt. Oftewel, de meeste apps met abonnementen leveren weinig tot niets op.

RevenueCat schrijft verder dat slechts 17.2% van de onderzochte apps 1.000 dollar of meer opbrengt. Deze mijlpaal is belangrijk, want de kans op verdere financiële groei wordt hierdoor groter. Ter vergelijking: 59% van deze apps brengt uiteindelijk 2.500 dollar per maand op, en daarvan haalt weer 60% de 5.000 dollar per maand. Nemen we alle apps in acht, dan haalt slechts 3,5% meer dan 10.000 dollar per maand binnen.

Verschillen tussen apps?

Overigens zijn er ook duidelijke verschillen tussen wat voor apps het best en slechts scoren. Bovenaan staan gezondheid- en fitness-apps. Deze leveren maar liefst twee keer zoveel geld op als alle andere categorieën samen, zowel in het onderste kwartiel als in de top 5% van verdieners.

Reis- en productiviteit-apps daarentegen worden het zwaarst getroffen. Zelfs de apps die het best presteren, lukt het maar amper om een jaar na lancering meer dan 1.000 dollar per maand op te brengen. Het loont dus kennelijk niet om hier een eigen app met abonnementen voor te ontwikkelen.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Via: MacRumors