Terug naar Deze populaire apps komen uit Oekraïne – wat betekent dat voor jou?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze populaire apps komen uit Oekraïne – wat betekent dat voor jou?

Door Laura Grootaarts25 februari 2022 11:082 min. leestijd0

Na de Russische aanval proberen de Oekraïense ontwikkelstudio’s MacPaw en Readdle hun resterende lokale personeel in veiligheid te brengen. Beide bedrijven maken apps die wereldwijd populair zijn, zoals CleanMyMac en Spark. Toch gaan consumenten niks merken van de situatie.

Logo MacPaw

MacPaw: gegevens staan bij Amazon

MacPaw ken je misschien van de software-abonnementsdienst Setapp, het schoonmaak-programma CleanMyMac of Gemini Photos. Het hoofdkantoor is gevestigd in de hoofdstad Kiev, maar alle infrastructuur en de gebruikersgegevens bevinden zich op de servers van Amazon – buiten Oekraïne dus. De betalingen verlopen via Paddle, dat bedrijf zit in het Verenigd Koninkrijk.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

MacPaw kondigde donderdag aan dat het zich al enige tijd had voorbereid op het geval van oorlog en nu de nodige nood- en bijstandsplannen in gang heeft gezet. De medewerkers werken al ‘op afstand’. Gebruikers van de apps (dat zijn er wereldwijd zo’n 30 miljoen) gaan niks merken van de situatie. De apps blijven gewoon in de lucht en worden ondersteund en verder ontwikkeld.

Ook Readdle werkt door

Ook ontwikkelaar Readdle is gevestigd in Oekraïne. Readdle ken je misschien van productiviteit-apps als PDF Expert, Document en de e-mail-client Spark. Readdle heeft op dit moment 20 medewerkers in Kiev en 200 in Odessa, en er wordt gezocht naar evacuatiemogelijkheden. Ook Readdle benadrukt dat het conflict geen gevolgen heeft voor gebruikers van de apps. Ze zijn erop voorbereid om het bedrijf vanuit welke plek ter wereld voort te zetten.

Bron: Heise online

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar