Terug naar Nokia komt met iPhone X look-a-like: een geduchte concurrent?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nokia komt met iPhone X look-a-like: een geduchte concurrent?

Door Koen van Ekeren3 mei 2018 13:582 min. leestijd0

Steeds meer Android-fabrikanten lanceren een smartphone die duidelijk geïnspireerd is op de iPhone X. Neem bijvoorbeeld Huawei, OnePlus, LG en Asus. Straks voegt Nokia zich aan dit rijtje toe. Het nieuwste model heeft een volledig scherm aan de voorkant, een notch en een passende naam: de Nokia X.

Nokia X

Nokia X

Dit blijkt uit gelekte foto’s die opdoken op het Chinese social mediaplatform Baidu. Het gaat onder meer om reclameposters die in China zijn gespot. Aan de voorkant is een inkeping te zien waarin de selfiecamera is verwerkt en op de dunne kin staat de naam Nokia. Net als Apple’s vlaggenschip beschikt de Nokia X over een dubbele verticale camera en hieronder is een vingerafdrukscanner verwerkt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wat Nokia in ieder geval niet bij de iPhone X heeft afgekeken, is de prijs. Geruchten spreken van een bedrag van 1.599 Chinese Yuan (omgerekend zo’n 210 euro), terwijl de de iPhone X een vanafprijs heeft van €1160). Daarmee richt de Nokia X zich voornamelijk op de lowbudget-markt, terwijl de iPhone X een absoluut high-end product is.

De specificaties van de Nokia X zijn dan ook een stuk minder. Toch vallen ze ons – als de geruchten blijken te kloppen – best mee. De schermgrootte is net als bij de iPhone X 5,8-inch en het lcd-scherm heeft een resolutie van 22280 x 1080 pixels. Ook heeft het toestel op de achterkant in navolging van de iPhone X twee 12-megapixelcamera’s, al hangt de kwaliteit van de camera natuurlijk niet alleen af van de hoeveelheid pixels. Verder zou hij aangedreven worden door een Qualcomm Snapdragon 636, of Snapdragon 660-processor.

Lancering Nokia X

Waarschijnlijk lanceert smartphonemaker HMD Global de Nokia X op 16 mei, tijdens een evenement in Beijing. De verwachting is dat het toestel eerst alleen in China verkrijgbaar, waarna hij een paar maanden later toetreedt tot de Nederlandse markt.

Afgelopen maandag lekte er zelfs een video uit van het toestel:

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar