Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Bizar: Apple verkoopt Apple Watch die geen updates meer krijgt

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
watchOS 9 series 3


Lees verder na de advertentie

Gisteravond werd tijdens de WWDC 2022 watchOS 9 gepresenteerd, de nieuwe grote update voor je Apple Watch. Tenminste, dat hopen we voor je. Tot onze grote verbazing verkoopt Apple nog steeds een Apple Watch-model waarbij watchOS 9 niet wordt ondersteund: de Series 3. Hoe bizar is dit precies?

Apple Watch Series 3 zonder watchOS 9

Even terugdraaien: gisteravond heeft Apple watchOS 9 aangekondigd. Iedereen kan deze gratis software-update later dit jaar downloaden, al zijn niet alle modellen compatibel. De update wordt alleen beschikbaar voor de Apple Watch Series 4 of nieuwer. Mits het horloge gekoppeld is aan een iPhone 8 of nieuwer of iPhone SE (2e of 3e generatie) met daarop iOS 16.

Het addertje onder het gras? Dat Apple zelf de Apple Watch Series 3 nog steeds verkoopt, zowel in de winkel als op de website. Doorgaans wordt een nieuwe update voor de watch in september uitgerold. Een Apple Watch Series 3 die je vandaag voor minstens € 219 koopt blijft dus slechts drie maanden up-to-date. Maar ja, je moet maar net weten dat dit toestel zo’n korte houdbaarheidsdatum heeft voordat je hem koopt.

Een vergelijkbaar verhaal geldt overigens voor de iPod Touch. Deze werd gister nog door Apple verkocht, inmiddels niet meer. Maar nu blijkt dat dit toestel ook geen nieuwe updates meer krijgt, waardoor je voor altijd vast zit aan het huidige besturingssysteem. We verwachten niet dat veel gebruikers er de dupe van zijn – de iPod lijkt overbodig nu dezelfde functies ook in de iPhone zitten – maar het is en blijft een vreemde zet vanuit Apple’s kant.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

watchOS 9

watchOS 9

Is je watch nieuwer dan de Series 3, dan heb je met watchOS 9 later dit jaar volop nieuwe functies om van te genieten. Denk aan drie nieuwe wijzerplaten, extra gezondheidsfuncties en meer work-outs. Je leest alles over de nieuwe functies in ons watchOS 9 overzicht.

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom watchOS 9? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.