Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Vier nieuwe iPads (én accessoires) in 2024!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro in twee formaten

2023 is geen goed jaar voor iPad-liefhebbers. Er verschenen dit jaar precies nul nieuwe iPads, iets wat nooit eerder gebeurde. Maar volgens Apple-kenner Mark Gurman maakt Apple het volgend jaar weer goed, met om te beginnen nieuwe iPad Air- en iPad Pro-modellen. Deze zouden volgend jaar maart verschijnen.

Lees verder na de advertentie

Groot nieuws voor de iPad Air 2024

De iPad Air is er nu in één enkel formaat, maar daar brengt Apple in 2024 verandering in, zo meldt Bloomberg. Het basismodel heeft als vanouds een 10,9-inch scherm, nieuw is dat er ook een groter model komt van 12,9 inch – even groot als de grote iPad Pro. Met het verschil dat de grote Air een stuk betaalbaarder is.

Ook nieuwe iPad Pro’s

De nieuwe ‌iPad Pro‌ modellen krijgen OLED-schermen, een primeur voor de ‌iPad‌-serie. Tot nu toe gebruikte Apple OLED-technologie voor de iPhone en de Apple Watch, maar grotere OLED-schermen zijn duurder. OLED biedt diepere zwarttinten en levendigere kleuren.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Gurman zegt verder dat de high-end versie van de ‌iPad Pro‌ uitgerust zal zijn met de nieuwe M3-chip die Apple eerder dit jaar heeft geïntroduceerd. De M3 is gebouwd op 3-nanometer technologie en zal aanzienlijke grafische verbeteringen brengen ten opzichte van de huidige M2-chip in de ‌iPad Pro.


Wil je op de hoogte blijven van deze eerste iPads van 2024? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

En er is meer

Gurman verwacht dat in 2024 ook de ‘gewone’ iPad en de iPad mini vernieuwd worden, en daarmee is het rijtje compleet. Onduidelijk is nog of deze modellen tegelijk met de iPad Air en de iPad Pro in maart worden uitgebracht, of dat ze later in het jaar pas volgen.

En daar blijft het niet bij: samen met de vernieuwde iPads is Apple van plan om een nieuwe Apple Pencil en nieuwe Magic Keyboards te introduceren. Er wordt gezegd dat de vernieuwde Magic Keyboards een steviger frame van aluminium zullen hebben, waardoor de ‌iPad‌ meer op een laptop lijkt.