Terug naar WWDC 2023: komt Apple volgende maand met deze nieuwe MacBook?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WWDC 2023: komt Apple volgende maand met deze nieuwe MacBook?

Door Annemiek Lourensen2 mei 2023 10:123 min. leestijd0

Volgende maand vindt de WWDC plaats, en Apple heeft hier vast weer allerlei verrassingen voor ons. Naar verluidt gaan ze namelijk niet alleen nieuwe software, maar ook hardware presenteren. Zo kun je tijdens de WWDC 2023 onder andere een nieuwe MacBook verwachten. En we weten nu eindelijk om wat voor model het gaat.WWDC 2023 MacBook Air

WWDC 2023

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 juni vindt het weer plaats: de WWDC 2023! Apple trapt deze jaarlijkse conferentie af met een uitgebreide keynote waarin de grote nieuwe updates voor hun besturingssystemen worden gepresenteerd. Zo verwachten we dit jaar onder andere watchOS 10, iPadOS 17 en iOS 17 te zien, inclusief alle nieuwe functies.

Hoewel Apple’s WWDC-presentatie doorgaans in het teken staat van software, kondigt het bedrijf hier de laatste jaren ook steeds vaker hardware aan. En dit jaar waarschijnlijk ook. Zo gaan er al maanden geruchten dat dit eindelijk het moment wordt waarop de Apple Reality – Apple’s allereerste AR/VR-bril ooit – wordt onthuld.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Ook verklapte de betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman eerder al dat Apple plannen heeft om deze WWDC minstens één nieuwe MacBook aan te kondigen. Hij noemde hierbij drie mogelijke kandidaten. Volgens hem werkt Apple namelijk aan vernieuwde versies van de 13-inch MacBook Pro en 13-inch MacBook Air, evenals een gloednieuwe 15-inch MacBook Air.

15-inch MacBook Air

Vannacht heeft Gurman eindelijk gespecificeerd welke van de drie Macs we gaan zien tijdens de WWDC 2023: de 15-inch MacBook Air. Naar verluidt wordt deze langverwachte Mac vrijwel identiek aan het huidige model, oftewel de MacBook Air 2022. Met uitzondering van de verbeterde accuduur en het grotere schermformaat.

15-inch is overigens het grootste formaat voor een MacBook Air ooit. En daarmee is het ook gelijk de grootste MacBook die je kunt kopen zonder meteen te investeren in een MacBook Pro. Deze modellen hebben namelijk niet alleen een fors prijskaartje, maar zijn voor de meeste gebruikers ook nogal overbodig. Wil je dus puur een MacBook met een groot scherm, dan wordt dit je beste oplossing.

De hamvraag is echter welke chip deze Mac krijgt. Gurman schreef vorige maand nog dat dit ‘waarschijnlijk niet’ een M3-chip zal zijn, maar een processor die ‘in lijn is’ met de M2. Wat dit precies betekent, is onduidelijk. Wellicht doelt hij op een variant van de M2, zoals de Pro of zelfs Max. In dat geval zou de chip ook worden verbeterd, gezien de huidige MacBook Air een ‘gewone’ M2-chip heeft.

Het laatste WWDC-nieuws

Op moment van schrijven duurt het nog ongeveer een maand voordat de WWDC 2023 aftrapt, maar tot die tijd zullen er vast nog meer geruchten over het evenement verschijnen. Wil je daarvan op de hoogte worden gebracht? En van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar