Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak alvast kennis met hét toestel van 2018: de iPhone Xr

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
nieuwe iPhone Xc concept


Lees verder na de advertentie

Woensdag kondigt Apple zijn nieuwe iPhones aan. Volgens een nieuw lek gaat het om de iPhone XS, iPhone XS Plus en iPhone XR. Laatstgenoemde wordt dé iPhone van 2018, zo voorspellen analisten. Hij bezit immers alle toffe functies van de iPhone X, maar zou een paar honderd euro goedkoper zijn.

iPhone Xc concept

iPhone 9, iPhone Xr of iPhone Xr?

Al een tijdje weten we dat Apple een iPhone X-achtig toestel lanceert. Dat hier een lcd-scherm van 6,1-inch op prijkt, hij een enkele camera bezit en verkrijgbaar is in allerlei vrolijke kleuren, weten we ook. De naam van het beestje is het voornaamste vraagteken. Lang leek ‘iPhone 9’ aannemelijk, maar een gelekte foto van een presentatie van China Mobile suggereert dat Apple het toestel ‘iPhone XR‘ noemt.

Het aanstaande budget-toestel doet in alles aan de iPhone 5c denken, dus de keuze voor deze naamgeving is niet vreemd. Ook de iPhone 5c was een relatief goedkope iPhone met een kleurrijke behuizing; het toestel werd aangeboden in de kleuren groen, wit, blauw, roze en geel en debuteerde in 2013.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook het toestel van 6,1-inch krijgt allerlei frisse kleurtjes. Verschillende geruchten spreken van de kleuren grijs, rood, wit, blauw en oranje. Illustraties van iDropNews geven goed weer hoe het toestel er ongeveer uitziet. Op de achterkant komt er echter zeer waarschijnlijk een enkele, in plaats van een dubbele camera.

Goedkope iPhone 2018

Zoals gezegd is de iPhone Xr een toestel dat bijzonder veel op de iPhone X lijkt. Het model heeft eveneens een scherm dat de hele voorkant beslaat. Dit scherm is overigens ietsjes groter dan het scherm van de X: 6,1-inch in plaats van 5,8. Verder ontbreekt Touch ID; het ontgrendelen doe je met Face ID.

Door goedkopere onderdelen is de nieuwe iPhone een stuk budgetvriendelijker. Het scherm is bijvoorbeeld van lcd in plaats van oled, het frame is van aluminium, 3D Touch ontbreekt en de iPhone heeft geen dubbele, maar een enkele camera. Hierdoor kan Apple de iPhone veel goedkoper aanbieden dan de iPhone X, die ooit een vanafprijs van 1159 euro had. Analisten spreken van een bedrag van 700 dollar. Daarmee zou de Nederlandse prijs voor de iPhone XR ongeveer uitkomen op 810 euro.

iPhone Xc