Terug naar Maak alvast kennis met hét toestel van 2018: de iPhone Xr
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Maak alvast kennis met hét toestel van 2018: de iPhone Xr

Door Koen van Ekeren10 september 2018 10:572 min. leestijd0

Woensdag kondigt Apple zijn nieuwe iPhones aan. Volgens een nieuw lek gaat het om de iPhone XS, iPhone XS Plus en iPhone XR. Laatstgenoemde wordt dé iPhone van 2018, zo voorspellen analisten. Hij bezit immers alle toffe functies van de iPhone X, maar zou een paar honderd euro goedkoper zijn.

iPhone Xc concept

iPhone 9, iPhone Xr of iPhone Xr?

Al een tijdje weten we dat Apple een iPhone X-achtig toestel lanceert. Dat hier een lcd-scherm van 6,1-inch op prijkt, hij een enkele camera bezit en verkrijgbaar is in allerlei vrolijke kleuren, weten we ook. De naam van het beestje is het voornaamste vraagteken. Lang leek ‘iPhone 9’ aannemelijk, maar een gelekte foto van een presentatie van China Mobile suggereert dat Apple het toestel ‘iPhone XR‘ noemt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het aanstaande budget-toestel doet in alles aan de iPhone 5c denken, dus de keuze voor deze naamgeving is niet vreemd. Ook de iPhone 5c was een relatief goedkope iPhone met een kleurrijke behuizing; het toestel werd aangeboden in de kleuren groen, wit, blauw, roze en geel en debuteerde in 2013.

Ook het toestel van 6,1-inch krijgt allerlei frisse kleurtjes. Verschillende geruchten spreken van de kleuren grijs, rood, wit, blauw en oranje. Illustraties van iDropNews geven goed weer hoe het toestel er ongeveer uitziet. Op de achterkant komt er echter zeer waarschijnlijk een enkele, in plaats van een dubbele camera.

iPhone Xc concept

Goedkope iPhone 2018

Zoals gezegd is de iPhone Xr een toestel dat bijzonder veel op de iPhone X lijkt. Het model heeft eveneens een scherm dat de hele voorkant beslaat. Dit scherm is overigens ietsjes groter dan het scherm van de X: 6,1-inch in plaats van 5,8. Verder ontbreekt Touch ID; het ontgrendelen doe je met Face ID.

Door goedkopere onderdelen is de nieuwe iPhone een stuk budgetvriendelijker. Het scherm is bijvoorbeeld van lcd in plaats van oled, het frame is van aluminium, 3D Touch ontbreekt en de iPhone heeft geen dubbele, maar een enkele camera. Hierdoor kan Apple de iPhone veel goedkoper aanbieden dan de iPhone X, die ooit een vanafprijs van 1159 euro had. Analisten spreken van een bedrag van 700 dollar. Daarmee zou de Nederlandse prijs voor de iPhone XR ongeveer uitkomen op 810 euro.

iPhone Xc

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar