Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone XR iPhone XS keynote

Dit zijn de 3 nieuwe iPhones die Apple gaat onthullen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
drie nieuwe iPhones


Lees verder na de advertentie

Woensdag is het eindelijk zover: dan vormt Apple’s Steve Jobs Theater even het middelpunt van de tech-wereld. Tijdens de Apple-keynote is de hoofdrol weggelegd voor de nieuwe iPhone. Of beter gezegd: nieuwe iPhones. Want Apple toont ons morgen niet één, niet twee, maar drie nieuwe toestellen. Dit moet je weten over de drie nieuwe iPhone 2018-modellen.

S-update

Vorig jaar kregen we met de iPhone X een toestel dat revolutionair anders was dan alle voorgaande iPhones. Het was ook een bijzonder jaar: de iPhone vierde zijn tiende verjaardag en dat moest gevierd worden. Dit jaar krijgen we een zogeheten S-update: de drie nieuwe iPhones vallen niet op door grote vernieuwingen, maar zijn vooral verder geperfectioneerd ten opzichte van 2017.

Alle drie de nieuwelingen lijken sprekend op de iPhone X. Kort gezegd: een voorkant die één en al scherm is met slechts smalle randen eromheen, een notch bovenin voor de Face ID-camera en een thuisknop die schittert door afwezigheid. Tot zover de overeenkomsten. Maar hoe verhouden de drie iPhones zich tot elkaar? Dit is wat we tot nu toe weten op basis van de meest actuele geruchten.

1. iPhone Xs


kooptip

De eerste iPhone die we mogen verwelkomen is een directe afgeleide van de iPhone X. Het gaat net als vorig jaar om een 5,8-inch iPhone met oled-scherm. De A12-processor is een stuk sneller dan zijn voorganger uit 2017 en ook de dubbele camera en de batterij leveren betere prestaties. Het werkgeheugen is 4 GB. Dit jaar kun je kiezen uit voor meer opslagcapaciteit. Naast de 64- en 256-GB varianten die we al kennen, komt er dit jaar namelijk ook een optie voor 512 GB opslag. Menig Mac moet het met minder doen. Ook is er een nieuwe kleur toegevoegd aan het assortiment: goud! Daarnaast kun je kiezen uit de klassiekers zilver en spacegrijs.

2. iPhone Xs Max

De iPhone Xs Max heeft in de basis hetzelfde te bieden als de iPhone Xs. Maar hij is met 6,5-inch oled-scherm een heel stuk groter en vanzelfsprekend ook een stuk zwaarder. Sterker nog: het is de grootste iPhone óóit, bijna van tablet-achtige proporties. Toch zal het formaat in de praktijk wel meevallen: het toestel in totaliteit is niet heel veel groter dan de Plus-modellen van de voorbije jaren. Dat komt omdat de rand om het immense scherm een heel stuk smaller is geworden. Verder heeft de Max waarschijnlijk een iets langere batterijduur vergeleken met de gewone Xs.

3. iPhone 9

Last but not least: de iPhone 9 (andere mogelijke namen zijn de iPhone Xr en Xc). Dit wordt het budget-toestel van dit jaar – naar Apple-maatstaven gerekend, dan. Het toestel heeft net zoals de iPhone Xs (Max) opvallende gelijkenissen met de iPhone X met Face ID, maar om de prijs te drukken heeft Apple wat concessies moeten doen. Het is alsnog een uitstekend toestel, en het zou ons niet verbazen als dit het succesnummer gaat worden.

De iPhone 9 heeft in plaats van een oled- een 6,1-inch lcd-scherm. Opvallend genoeg is dit niet het kleinste, maar het middelste toestel. In tegenstelling tot de andere twee toestellen heeft hij een enkele in plaats van een dubbele camera. Ben je een fanatiek portret-fotograaf, dan kun je dit als een gemis ervaren. De zijkant is van aluminium in plaats van rvs. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB. Qua opslag heb je de keuze uit 64 en 256 GB – geen 512 GB-optie dus.

iPhone 9 kleuren website apple

De iPhone 9 heeft een kenmerk waarmee hij duidelijk te onderscheiden is van de andere twee iPhones. Hij is waarschijnlijk verkrijgbaar in diverse opvallende kleuren – zilver, spacegrijs, rood, blauw en oranje. Deze week lekte het bovenstaande plaatje uit dat van de website van Apple afkomstig zou zijn. We twijfelen over de authenticiteit hiervan, maar het gerucht over de diverse kleuren klinkt heel aannemelijk.

Apple-keynote

Woensdag 12 september horen we meer over de nieuwe iPhone 2018. Apple geeft dan om 19.00 uur Nederlandse tijd een keynote. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Twitter via @icreate_NL.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!