Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit is wanneer de nieuwe iPads verschijnen (en dat is al snel)!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro in twee formaten

In heel 2023 verscheen er geen enkele nieuwe iPad. En ook in 2024 wordt ons geduld behoorlijk op de proef gesteld. Nu lijkt het er tóch van de komen: de nieuwe iPads komen eraan. Volgens de nieuwste geruchten worden ze op dit moment zelfs al verscheept. Maar wanneer precies zijn de nieuwe iPads beschikbaar? En om welke modellen gaat het?

Lees verder na de advertentie

iPad 2024 release date bekend?

De kans is groot dat Apple heel binnenkort nieuwe iPads aankondigt. Volgens geruchten mogen we rekenen op dinsdag 26 maart. Deze informatie is afkomstig uit diverse bronnen, zo meldt MacRumors. Een Chinese leaker op Weibo beweert dat deze datum in het teken zal staan van een aankondiging door Apple rondom nieuwe iPads. Die datum wordt verder ook genoemd voor de release van nieuwe iPad-hoesjes van derde partijen op Amazon.

De bekende Apple-kenner Mark Gurman echter, houdt nog een slag om de arm. Hij denkt veel eerder aan eind maart of zelfs begin april, en heeft daarover ook behoorlijk specifieke aanwijzingen. Er komt een iets aangepaste versie van iPadOS 17.4 speciaal voor de nieuwe modellen, en die is op zijn vroegst eind maart klaar. Vervolgens is het nog een proces van enkele weken om die software op de nieuwe modellen te krijgen.

Hoe je het ook wendt of keert, wie er ook gelijk heeft: de neuzen staan wel allemaal dezelfde kant op. Het kan nooit meer heel lang duren voordat de nieuwe iPads te koop zijn. Maar … om welke iPad-modellen gaat het dan?

kooptip

Welke iPad modellen

We verwachten dit voorjaar twee nieuwe iPad-modellen. Om te beginnen de iPad Pro, de meest geavanceerde iPad in het Apple-assortiment. Deze krijgt een nieuwe M3-chip, een OLED-display, een dunner ontwerp, een logischer geplaatste selfiecamera en mogelijk draadloos opladen met MagSafe.

Daarnaast verschijnt er ook een nieuwe iPad Air 2024. Volgens leaker Instant Digital zijn fabrikanten in China sowieso al begonnen met het verschepen van de 2024 iPad Air inaar overzeese locaties. Alles is klaar voor de lancering, zegt de gebruiker op Weibo (via MacRumors). De iPad Air wordt uitgerust met een M2-chip en krijgt ook een beter geplaatste selfie-camera. Het grootste nieuws is dat de iPad Air voortaan – net zoals de Pro – ook in twee formaten zal verschijnen.

Mogelijk kondigt Apple ook nieuwe accessoires aan voor de iPads. Zo wordt er gefluisterd over een nieuw Magic Keyboard voor de iPad Pro. En ook een nieuwe Apple Pencil ligt in de lijn der verwachting.

Komt er een event?

Reken er maar niet op. Gurman sluit een Apple-event zelfs definitie uit. In plaats daarvan gelooft hij dat de nieuwe iPads aangekondigd worden in een persbericht op de Apple Newsroom website, vergelijkbaar met hoe de nieuwe 13-inch en 15-inch MacBook Air modellen eerder deze maand werden aangekondigd. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe iPads? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!