Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple lanceert MacBook Air M3: snelle chip, saaie upgrade

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Air M3

Apple heeft de MacBook Air M3 aangekondigd. Het nieuwe model heeft een snellere M3-chip gekregen – en verder niet zoveel.

Lees verder na de advertentie

MacBook Air M3

De MacBook Air 2024 is een feit. Apple heeft zojuist via een persbericht – dus niet met een Apple-event – het nieuwe model aangekondigd. Hij komt naast de MacBook Air met M2-chip te koop als een luxer model, maar de verschillen met zijn tragere broertje zijn erg klein.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Het grootste verschil ligt voor de hand: de M3-chip. Deze nieuwe chip is op een kleiner procedé gemaakt, wat inhoudt dat hij meer rekenkracht levert met hetzelfde stroomverbruik. Oftewel: hij presteert net wat beter dan de M2, zonder dat hij je accu leegslurpt. Met name op grafisch vlak ga je dat verschil echt merken, zoals we al zagen in de MacBook Pro met M3-chip.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Snellere wifi en bluetooth

Naast de snellere processor heeft de MacBook Air met M3-chip ook verbeterde connectiviteit. Zo heeft hij voor het eerst Wifi 6E, evenals Bluetooth 5.3. Ook qua fysieke verbindingen gaat de MacBook erop vooruit, want voor het eerst is het mogelijk om twee externe schermen tegelijk aan te sluiten. Dit was op de M1- en M2-chip wegens technische beperkingen niet mogelijk.

MacBook Air M3 prijs

De MacBook Air met M3-chip is er vanaf € 1299 voor het 13-inch model, en € 1599 voor het 15-inch model, beiden met 256 GB opslag en 8 GB geheugen. Dat is dezelfde prijs als bij het M2-model voorheen.

MacBook Air M3 kopen

De MacBook Air M3 is nu te bestellen, en wordt vanaf 8 maart geleverd. Je vindt de MacBook bij de volgende webwinkels:

De 13-inch MacBook Air met M2-chip ligt voortaan voor € 1199 in de winkel – honderd euro minder dan voorheen dus. Het 15-inch model met M2-chip is uit de verkoop gehaald. Ook de MacBook Air met M1-chip is vanaf nu niet meer te koop bij Apple. Dat laatste is enigszins teleurstellend, want dit was de afgelopen jaren dé budget-MacBook.