Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waarom de AirPods nóg beter worden voor je gezondheid

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Nieuwe gezondheidsfuncties AirPods


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch heeft een heleboel gezondheidsfuncties, en straks geldt dat waarschijnlijk ook voor de AirPods. Zijn de draadloze oordopjes van Apple straks te gebruiken als gehoorapparaat?

Nieuwe gezondheidsfuncties AirPods

De AirPods (Pro) krijgen er in de toekomst gezondheidsfuncties bij, zo schrijft de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman in zijn nieuwsbrief voor Bloomberg. Hij gelooft namelijk dat de oortjes dusdanig worden geüpgraded dat de AirPods “in een jaar of twee een hulpmiddel voor je gezondheid zullen worden”. Apple hoopt zelfs “gegevens rondom gehoor of iets dergelijks” te verzamelen, aldus Gurman.

Wat Gurman bedoelt met ‘hulpmiddel’ en over welke gegevens hij het concreet heeft, blijft onduidelijk. Al heeft Apple ons wel wat hints gegeven: het bedrijf heeft de laatste jaren allerlei patenten ingediend rondom de AirPods en je gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan een sensor waarmee de oortjes je temperatuur, hartslag en meer kunnen meten. Kortom: met zulke gezondheidsfuncties gaan de oortjes steeds meer lijken op de Apple Watch.


kooptip

Komt Apple specifiek met nieuwe functies voor je gehoor? Dan hoef je daar waarschijnlijk geen nieuwe oortjes voor te kopen. Alle huidige AirPods hebben namelijk al ingebouwde speakers en een microfoon om extra gehoorfuncties te ondersteunen. Apple hoeft daarvoor alleen maar een nieuwe firmware-update uit te brengen.

AirPods en je gehoor

De AirPods hebben de laatste jaren al steeds meer gehoorfuncties gekregen om slechthorenden te helpen. Denk maar eens aan de toegankelijkheidsfunctie Live luisteren. Hiermee wordt je iPhone of iPad omgetoverd tot microfoon en wordt het geluid doorgestuurd naar je AirPods. Daardoor kun jij in een luidruchtige omgeving of op afstand beter horen wat er tegen je wordt gezegd. Of neem juist Conversation Boost, een functie waarmee je juist mensen die voor je staan beter verstaat.

Overigens voldoen de huidige AirPods niet aan de regels van de FDA, wat betekent dat ze geen echte gehoorapparaten zijn. Zie de oortjes daarom als een goedkope eerste stap: de AirPods helpen je te ontdekken of je een officieel apparaat nodig hebt. Al gelooft Gurman dat de AirPods met de toekomstige gezondheidsfuncties wél worden goedgekeurd als gehoorapparaten.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals wanneer de nieuwe gezondheidsfuncties worden uitgebracht? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!