Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Verschijnt de Apple Vision Pro nog sneller dan gedacht?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Vrouw met Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro wordt waarschijnlijk het eerste Apple-product van het jaar. Maar als we een nieuw gerucht mogen geloven, verschijnt deze headset nog wel sneller dan gedacht: misschien nog deze maand!

Lees verder na de advertentie

‘Apple Vision Pro nog deze maand te koop’

De Apple Vision Pro werd vorig jaar al aangekondigd, tijdens Apples’s WWDC in juni. Toen beloofde Apple dat de Vision Pro in 2024 te koop zou zijn. Maar wanneer precies? Er zijn steeds meer geruchten die wijzen op een release begin februari of zelfs eind januari. Een Chinese nieuwsdienst, Wall Street Insight, beweert over exclusieve informatie te beschikken en noemt nu een wel heel specifieke datum: zaterdag 27 januari.

Dat klinkt raar, want Apple plant productlanceringen altijd op doordeweekse dagen, voor maximale media-aandacht en het effect op de beurs. Maar de kans bestaat dat de website verwijst naar 27 januari in China. Door het tijdsverschil is het dan nog vrijdag 26 januari in de VS, en dat klinkt als een veel logischere dag.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Apple Vision Pro? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Overigens staat Wall Street Insight nog niet bekend als betrouwbare bron als het aankomt op Apple-geruchten. Maar ze bevinden zich in goed gezelschap: Apple-analist Ming-Chi Kuo zei onlangs dat hij verwacht dat de Vision Pro eind januari of begin februari in de schappen zal liggen. Een andere bekende Apple-kenner, Mark Gurman, houdt het vooralsnog op februari. Apple zelf laat natuurlijk nog niets los en noemt nog altijd ‘begin 2024’. Aanvankelijk zal de Vision Pro alleen in de VS te koop zijn, voor 3500 dollar.

De Apple Vision Pro samengevat

De Apple Vision Pro is een mixed reality-headset en combineert virtual reality met augmented reality. Met augmented reality wordt een informatielaag over de echte wereld gelegd, waardoor virtuele objecten in de omgeving zichtbaar worden. Met een simpele beweging aan de knop transformeert de gebruiker naar de wereld van virtual reality, voor een volledig digitale omgeving. Meer over de Vision Pro en het bijbehorende besturingssysteem lees je in onze dossiers: