Terug naar Apple rolt nieuwe Apple Maps uit in Benelux
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple rolt nieuwe Apple Maps uit in Benelux

Door Ward Edema4 november 2022 15:472 min. leestijd0

Apple rolt eindelijk de nieuwe stijl van Apple Maps uit in Nederland, België en Luxemburg. En het verschil is groot! Maar nog niet iedereen ziet de nieuwe kaarten verschijnen – zo zit dat.

Nieuwe Apple Maps

Nieuwe Apple Maps

Apple kondigde vorig jaar met iOS 15 een Apple Maps ‘nieuwe stijl’ aan, met veel duidelijkere buurten, huizen, stadsgrenzen en meer. Deze kaarten waren eerst alleen in grote Amerikaanse steden en Londen beschikbaar, maar rolden dit jaar ook langzamerhand in Europa uit.

Nu komen deze nieuwe kaarten ook naar de Benelux. Dat werd opgemerkt door verschillende Apple Maps-gebruikers uit Nederland, België en Luxemburg, die hun ervaringen deelden op internetforum Reddit. Zo plaatste Reddit-gebruiker u/losipov beelden van de nieuwe 3D-weergave van Luxemburg, Brussel en Amsterdam.

Veel overzichtelijker

Apple Maps iOS 16

 

De nieuwe kaarten zijn een stuk beter af te lezen dan de oude variant. Zo zie je nu in een oogopslag wat bijvoorbeeld winkelbuurten zijn, waar je bezienswaardigheden kunt zien, en zijn gebouwen nu in 3D te zien in de kaartweergave. Het oogt allemaal een stuk minder plat en onoverzichtelijk.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Ook is de grens van een stad of dorp beter te zien, en kun je gemakkelijker grasvelden of stukjes bos spotten. Zoals je in de vergelijkingen kunt zien is het verschil érg groot, en kan Apple Maps nu eindelijk op tegen de kaarten van Google.

Apple Maps 2022

 

Nieuwe Apple Maps nog niet voor iedereen

De nieuwe Apple Maps zijn nog niet voor iedereen beschikbaar. Op de iPhones, iPads en Macs op onze redactie moeten we het nog doen met de oude versie. Apple lijkt de kaarten voorlopig dus enkel te testen voor sommige gebruikers.

Er worden op dit moment ook nieuwe kaarten getest in Liechtenstein, Zwitserland, Israël en Saudi Arabië. De kans is groot dat de kaarten voor al deze landen uiteindelijk tegelijk uitkomen. Daarbij komt waarschijnlijk ook ondersteuning voor Lookaround, het Street View-alternatief van Apple, naar de Benelux.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bronnen: Twitter, Reddit, Justin O’Beirne

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar