Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze nieuwe AirPods-modellen komen dit jaar nog uit

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Nieuwe AirPods 2024

Apple heeft heel wat nieuwe AirPods op de planning staan voor 2024. Deze modellen kun je dit jaar verwachten!

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de nieuwe AirPods? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe AirPods 2024

Bekende Apple-leaker Mark Gurman onthulde in oktober dat Apple ‘later in 2024’ met wat nieuwe AirPods-modellen komt. En die plannen gaan nog steeds door, zo bevestigde hij afgelopen zondag. Volgens hem komen er maar liefst drie nieuwe modellen: twee versies van de reguliere AirPods, en een nieuwe generatie van de AirPods Max. Maar wat wordt hier zo vernieuwend aan?

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

AirPods 4

Op het moment van schrijven verkoopt Apple twee versies van de reguliere AirPods: de AirPods 2 en AirPods 3. Eerstgenoemde kwam uit in 2019, en zijn opvolger verscheen twee jaar later – in oktober 2021. Het wordt dan ook hoog tijd dat de vierde generatie van de oortjes in de winkels ligt. Later dit jaar is het zo ver, aldus Gurman, en de huidige AirPods verdwijnen dan direct uit het assortiment.

De AirPods 4 krijgen een nieuw ontwerp met betere pasvorm, verbeterde geluidskwaliteit en een geavanceerder oplaaddoosje met usb-c-aansluiting. Maar dat is niet alles: er komt ook een luxere, duurdere versie van de AirPods 4. Deze variant van de oortjes wordt uitgerust met actieve ruisonderdrukking. Plus het oplaaddoosje krijgt voor het eerst een speaker, zodat je hem met Zoek mijn gemakkelijk terug kunt vinden door een geluid af te spelen.

AirPods Max 2

De AirPods Max is Apple’s eerste en enige koptelefoon. Het eerste model verscheen in december 2020, en sindsdien heeft Apple geen enkele opvolger uitgebracht. Dit jaar komt daar verandering in, want Gurman verwacht dus eindelijk een nieuwe versie.

De voornaamste upgrade voor de AirPods Max 2 heeft te maken met de aansluiting: net als andere Apple-apparaten van de laatste tijd stapt de koptelefoon over van Lightning naar usb-c. Verder verandert er niet veel aan dit AirPods-model. Zo behoudt de Max het bekende design, inclusief over-ear oorkussens. Mogelijk komen er wel wat nieuwe kleurtjes bij. Gurman noemt geen voorbeelden, maar de huidige versie van de koptelefoon is beschikbaar in groen, roze, zilver, blauw en Spacegrijs.

Nieuwe AirPods Pro?

Een nieuw setje AirPods Pro staat voorlopig nog niet op de planning, aldus Gurman. Logisch ook: de AirPods Pro 2 zijn nog geen twee jaar oud, en vorig jaar kregen deze oortjes nog een upgrade in de vorm van usb-c. Gurman verwacht dan ook dat de derde generatie pas in 2025 verschijnt. Dit model krijgt dan wat wijzigingen qua design, evenals een ‘verbeterde chip’ – mogelijk een H3-chip voor een betere geluidskwaliteit. Maar dat wordt dus nog even wachten!