Terug naar Netflix-abonnement met reclame krijgt kleiner aanbod films en series
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Netflix-abonnement met reclame krijgt kleiner aanbod films en series

Door Ward Edema20 juli 2022 13:162 min. leestijd0

Netflix verkeert in zwaar weer, en een goedkoper Netflix-abonnement met reclame moet redding bieden. Maar met de lagere prijs lever je meer in dan je denkt.

Netflix-abonnement reclame

Netflix-abonnement met reclame

Netflix maakte eerder al bekend dat er in het najaar van 2022 een nieuw abonnement komt met reclame. Hierbij krijg je, voorafgaand aan het kijken van je serie of film, één of meerdere reclames. De kans is groot dat je bij langere films ook tussendoor reclames krijgt.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Daardoor wordt de prijs een stuk lager: het goedkoopste abonnement van Netflix is momenteel € 7,99, maar met reclame zou het zo € 4,99 of minder kunnen zijn. Gezien men vaak op meerdere streamingdiensten een abonnement heeft, kan dit uiteindelijk behoorlijk schelen – al heeft betalen voor iets met reclame wel een hoog kabeltelevisiegehalte.

Kleiner aanbod films en series

Netflix verliest abonnees

Naast de reclames kleeft er echter nog een ander nadeel aan het goedkopere Netflix-abonnement. Ted Sarandos, co-CEO van Netflix, heeft nu namelijk aangegeven dat het toevoegen van reclames nieuwe deals vergt met de filmstudio’s. Die zijn oorspronkelijk namelijk niet akkoord gegaan met een streamingdienst met reclame.

Het overgrote deel van de series en films zal volgens Sarandos gewoon beschikbaar zijn bij het goedkopere abonnement, maar een deel dus niet. Dit geldt in ieder geval als de dienst net uit is, maar misschien zelfs ook op de langere termijn.

Niet aantrekkelijk

Een slechter aanbod en verplichte reclames doen het nieuwe abonnement van Netflix niet bepaald aantrekkelijk klinken. Daar komt nog bovenop dat Netflix extra kosten wil invoeren voor gedeelde accounts – een ook al niet bepaald klantvriendelijke zet.

En dat is toch wel een probleem, gezien vandaag bekend werd dat de streamingdienst in het afgelopen kwartaal bijna een miljoen abonnees heeft verloren. De vraag is dus of deze stappen een succesverhaal worden, of de neerwaartse spiraal juist verder wordt versterkt.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: via 9to5Mac

 

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwste iPhone 2022: meld je nu aan en mis niks over de laatste releases

Nieuwsgierig naar meer? Schrijf je in bij KPN en ontvang exclusieve updates

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar