Terug naar Disney+ en HBO Max kijken op je Mac: hierom doe je het verkeerd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Disney+ en HBO Max kijken op je Mac: hierom doe je het verkeerd

Door Ward Edema28 juli 2023 16:093 min. leestijd0

Wist je dat je de beeldkwaliteit van Disney+, HBO Max en andere streamingdiensten flink kan verbeteren op je Mac, zodat je in 4K HDR kijkt? Dat doe je via een opmerkelijke omweg. Wij leggen je uit hoe!

Netflix 4K HDR Mac

Disney+ en HBO Max in 4K HDR op Mac

Wie wel eens Disney+, HBO Max of een andere streamingdienst op de Mac kijkt, is vast wel eens iets opgevallen: de kwaliteit is … niet al te best. Waar je op je tv in hoge resolutie en met HDR (High Dynamic Range) kunt kijken, is dat op de Mac een totaal ander verhaal. Meestal kijk je slechts in 720p – dat is dus niet eens HD-kwaliteit. En wil je er HDR bij? Vergeet het maar. En daarbij maakt het niet uit welke browser of app je gebruikt.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Gelukkig is er een manier om tóch met een hogere beeldkwaliteit te kijken – tot 4K-resolutie zelfs – en dan ook nog met HDR of Dolby Vision als je scherm het ondersteunt (zoals op de 14- en 16-inch MacBook Pro). En dat doe je gek genoeg helemaal via je iPhone of iPad: hieronder leggen we het stap voor stap uit.

Stap voor stap

Disney+ 4K HDR Mac

  1. Open op je iPhone of iPad de app van je streamingdienst naar keuze (in dit geval Disney+), en tik de film aan die je wilt kijken.
  2. Tik op de AirPlay-knop in de videospeler. Zorg er nu voor dat je Mac is ingeschakeld.
  3. Tik je Mac aan in het AirPlay-menu.
    Zie je je Mac niet verschijnen in de lijst? Zorg ervoor dat hij up-to-date is (macOS Monterey of nieuwer), en dat je in ‘Systeeminstellingen>Algemeen>AirDrop en Handoff’ de optie ‘Airplay-ontvanger’ hebt ingeschakeld.

Dat is alles! Nu wordt de film in volledige kwaliteit naar je Mac gestreamd, en knalt hij dus van je scherm. Wanneer je het display van de iPhone of iPad uitschakelt, blijft de film gewoon doorspelen. Pak je popcorn er maar bij!

Een uitzondering: Netflix

Wil je Netflix kijken in 4K HDR? Dat is één van de weinige streamingdiensten waar je deze stappen níét voor hoeft te doorlopen. Wel moet je Safari gebruiken als je Netflix.com opent voor de maximale kwaliteit, en minstens macOS Big Sur hebben geïnstalleerd. Ook Apple TV+ is gemakkelijk in hoge kwaliteit te kijken: open daarvoor gewoon de Apple TV-app op je Mac.

Wil je meer van dit soort handige tips direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar