Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Disney+ en HBO Max kijken op je Mac: hierom doe je het verkeerd

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Netflix 4K HDR Mac


Lees verder na de advertentie

Wist je dat je de beeldkwaliteit van Disney+, HBO Max en andere streamingdiensten flink kan verbeteren op je Mac, zodat je in 4K HDR kijkt? Dat doe je via een opmerkelijke omweg. Wij leggen je uit hoe!

Disney+ en HBO Max in 4K HDR op Mac

Wie wel eens Disney+, HBO Max of een andere streamingdienst op de Mac kijkt, is vast wel eens iets opgevallen: de kwaliteit is … niet al te best. Waar je op je tv in hoge resolutie en met HDR (High Dynamic Range) kunt kijken, is dat op de Mac een totaal ander verhaal. Meestal kijk je slechts in 720p – dat is dus niet eens HD-kwaliteit. En wil je er HDR bij? Vergeet het maar. En daarbij maakt het niet uit welke browser of app je gebruikt.

Gelukkig is er een manier om tóch met een hogere beeldkwaliteit te kijken – tot 4K-resolutie zelfs – en dan ook nog met HDR of Dolby Vision als je scherm het ondersteunt (zoals op de 14- en 16-inch MacBook Pro). En dat doe je gek genoeg helemaal via je iPhone of iPad: hieronder leggen we het stap voor stap uit.

Stap voor stap

Disney+ 4K HDR Mac

  1. Open op je iPhone of iPad de app van je streamingdienst naar keuze (in dit geval Disney+), en tik de film aan die je wilt kijken.
  2. Tik op de AirPlay-knop in de videospeler. Zorg er nu voor dat je Mac is ingeschakeld.
  3. Tik je Mac aan in het AirPlay-menu.
    Zie je je Mac niet verschijnen in de lijst? Zorg ervoor dat hij up-to-date is (macOS Monterey of nieuwer), en dat je in ‘Systeeminstellingen>Algemeen>AirDrop en Handoff’ de optie ‘Airplay-ontvanger’ hebt ingeschakeld.


kooptip

Dat is alles! Nu wordt de film in volledige kwaliteit naar je Mac gestreamd, en knalt hij dus van je scherm. Wanneer je het display van de iPhone of iPad uitschakelt, blijft de film gewoon doorspelen. Pak je popcorn er maar bij!

Een uitzondering: Netflix

Wil je Netflix kijken in 4K HDR? Dat is één van de weinige streamingdiensten waar je deze stappen níét voor hoeft te doorlopen. Wel moet je Safari gebruiken als je Netflix.com opent voor de maximale kwaliteit, en minstens macOS Big Sur hebben geïnstalleerd. Ook Apple TV+ is gemakkelijk in hoge kwaliteit te kijken: open daarvoor gewoon de Apple TV-app op je Mac.

Wil je meer van dit soort handige tips direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!