Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro) iPhone 12 mini

Gelekt: kleinste iPhone 12-versie krijgt opvallende naam

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
verschijning iPhone 12 uitgesteld


Lees verder na de advertentie

Nog een paar weken, en dan presenteert Apple naar verluidt liefst vier nieuwe iPhones. Een betrouwbare leaker heeft alvast verklapt hoe Apple de iPhone 12-modellen noemt, en daar zit een opvallende naam tussen.

verschijning iPhone 12 uitgesteld

Naam iPhone 12

Het gaat om Twitter-gebruiker @L0vetodream, die in het verleden heeft bewezen over goede bronnen binnen Apple te beschikken. In een tweet onthult hij alvast de namen van de iPhone 12:

  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

De keuze voor iPhone 12 mini zou opvallend zijn, want een iPhone kreeg niet eerder de toevoeging ‘mini’. Wel werd lange tijd het labeltje ‘Plus’ gebruikt om de grotere iPhone-versie aan te duiden. Inmiddels (sinds de XS) doet Apple dat met de toevoeging ‘Max’.


kooptip

Toch is de naam voor de kleinste iPhone 12 niet onlogisch, want Apple gebruikt de toevoeging ‘mini’ al bij verschillende producten. Er is bijvoorbeeld een Mac mini; de kleinste Mac die je kunt kopen. En ook de compactste iPad heeft Apple het labeltje ‘mini’ gegeven. Dus waarom de nieuwste iPhone niet?

iPhone 12 mini

Er gaan al langer geruchten dat Apple een kleine iPhone in ontwikkeling heeft. Het gaat om een iPhone 12 met moderne looks – hij heeft dus het randloze ontwerp dat we al sinds de iPhone X kennen.

Met een scherm van 5,4-inch zou de iPhone 12 mini de kleinste telefoon worden die Apple aanbiedt. Het scherm is weliswaar groter dan dat van de iPhone SE 2020 (4,7-inch), maar door de smallere randen (de thuisknop ontbreekt bijvoorbeeld) is de mini compacter.

Vier iPhones

Het basismodel zou Apple de iPhone 12 noemen, die de iPhone 11 opvolgt. Deze heeft wederom een scherm van 6,1-inch. Daarnaast lanceert Apple weer twee geavanceerdere Pro-modellen. Volgens geruchten heeft de kleinste Pro-versie een scherm van 6,1 inch. De iPhone 12 Pro Max wordt de grootste iPhone ooit, met een display van 6,7-inch.

We verwachten dat de iPhone 12 release binnen een paar weken plaatsvindt. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!