Terug naar Eindelijk krijgt de iPad muisondersteuning!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eindelijk krijgt de iPad muisondersteuning!

Door Laura Grootaarts4 juni 2019 17:172 min. leestijd1

Apple heeft gisteren aangekondigd dat de iPad een eigen besturingssysteem krijgt: iPadOS. Apple presenteerde talloze nieuwe functies, maar bleef opvallend stil juist over een functie waar veel mensen op gehoopt had: muisondersteuning voor de iPad. Goed nieuws: die komt er tóch!

iPad muisondersteuning

iPad muisondersteuning

Al jaren probeert Apple de iPad en dan met name de iPad Pro te verkopen als laptop-vervanger, maar daarvoor legde iOS te veel beperkingen op. Met iPadOS heb je veel meer vrijheid, maar een Smart Keyboard maakt van je iPad nog geen Mac. Al was het maar omdat je voor heel veel zaken toch nog op het scherm moet tikken en dat voelt een beetje ongemakkelijk. Maar daar komt nu dus verandering in.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ontwikkelaar Steve Throughton-Smith laat op Twitter zien dat de iPad voortaan wel degelijk uit de voeten kan met een muis, of met een Apple Magic Trackpad. Het werkt via usb, dus mogelijk heb je wel een verloopstukje nodig. De functie zit op een plek waar je hem niet verwacht had: onder de toegankelijkheidsopties (bedoeld voor mensen met lichamelijke beperkingen). De muiscursor ziet er anders uit dan het welbekende pijltje op de Mac – in feite wordt er een vinger gesimuleerd – maar daar valt mee te leven. Bekijk ook de video in de tweet hieronder

iPadOS

Apple presenteerde iPadOS gisteren: multitasken is verbeterd, de veegbewegingen zijn praktischer en het thuisscherm is beter ingericht. Het nieuwe besturingssysteem verschijnt in september – bekijk of je jouw iPad nog kunt updaten. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPadOS
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Hoera! Je kunt nu ook paarden voor je auto spannen! – Vergeef me de klap in je gezicht, maar het lijkt mij een passende vergelijking. Immers, iOS en Android zijn nu juist ontworpen als touchscreen besturingssystemen. Voor gebruik zonder muis, zonder functietoetsen. Inderdaad, een schrijfmachine-toetsenbord en een piano-toetsenbord in hardware kunnen handiger zijn. Heb ik. Evengoed schrijf ik deze reactie op het scherm-toetsenbord van een 12.9″ iPad in portrait mode. Ik heb ook Pencils bij mijn iPads, voor als ik iets drukgevoeligs wil doen. Kijk, die foto boven dit artikel, dat is vals (vind ik). Daar zie je een goede… Lees meer »