Terug naar Microsoft wil graag dat iMessage naar Windows komt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Microsoft wil graag dat iMessage naar Windows komt

Door Laura Grootaarts11 mei 2018 11:082 min. leestijd0

Microsoft zou graag hebben dat Windows Apple’s berichtendienst iMessage ondersteunt. Aan Microsoft zelf zal het niet liggen, maar ze hebben dan wel wat meer samenwerking met Apple nodig.

Your Phone-app

Microsoft maakte vorige week tijdens hun Build-conferentie duidelijk dat er in hun nieuwe mobiele strategie sprake is van meer samenwerking tussen Windows 10-pc’s en iOS- & Android-toestellen – Microsofts eigen mobiele platform Windows Phone is inmiddels doodverklaard, vandaar. De nieuwe Your Phone-app moet de brug vormen tussen pc’s en smartphone.

Microsoft Your Phone iMessage

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Your Phone zorgt ervoor dat je onder meer berichten, foto’s en notificaties van je telefoon makkelijk kunt inzien en beheren op je Windows-pc. Maar dat wil niet zeggen dat dat het even goed werkt op zowel Android als iOS. Uitgerekend iMessage, een van de sleutelfuncties, wordt nog niet ondersteund.

Microsoft Windows iMessage ondersteuning

In een interview met The Verge leggen Joe Belfiore en Shilpa Ranganathan van Microsoft uit dat ze het graag anders hadden gewild. Bij voorkeur bieden ze volledige ondersteuning voor iMessage, maar Apple maakt het ze niet gemakkelijk. ‘We willen het doen met respect voor het ecosysteem waar we op bouwen en tegelijkertijd moet het een prima gebruikerservaring bieden. Met Berichten zijn we nog niet waar we moeten zijn, zeker in vergelijking met Android, maar we moeten samenwerken met Apple.’

Apple’s eigen ecosysteem is zeer gesloten

Microsoft heeft overigens zelf nog geen toenadering gezocht tot Apple over een eventuele samenwerking. Doen ze dat wel, dan is het nog maar zeer de vraag of Apple ermee zou instemmen. Enerzijds is het voordelig voor Apple, omdat ook mensen met een Windows-computer dan gemakkelijker gebruik kunnen maken van een iPhone. Anderzijds heeft Apple waarschijnlijk veel liever dat consumenten een Mac kopen, waarop iMessage standaard al werkt.

De Your Phone-app wordt momenteel getest via Windows Insider. Later dit jaar moet hij beschikbaar zijn voor het grote publiek.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar