Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Alle displays van Apple krijgen micro-led, maar dat gaat nog jaren duren

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
micro-LED Apple


Lees verder na de advertentie

Apple heeft grootse plannen voor de displays van hun producten, want ze moeten stuk voor stuk overstappen naar micro-led. Voordat deze transitie compleet is, moet je echter nogal wat geduld hebben. Het kan namelijk nog wel een decennium duren voordat de Mac aan de beurt is. Al wordt je iPhone waarschijnlijk sneller voorzien van micro-led.

Wat is micro-led?

Het nieuwe micro-led is een techniek waarbij een scherm bestaat uit allerlei microscopisch kleine ledjes. Iedere pixel wordt dan individueel opgelicht, waardoor je – in tegenstelling tot mini-led en oled – geen achtergrondverlichting meer nodig hebt. Het gevolg: het scherm wordt helderder, de kleuren levendiger en je kunt de elementen op je scherm vanuit een grotere hoek bekijken.

Apple & micro-led

Door al die voordelen wordt de schermtechniek steeds vaker toegepast, dusdanig dat zelfs Apple geïnteresseerd is. In een nieuw bericht van Bloomberg staat namelijk dat het bedrijf hun complete assortiment wil voorzien van displays met micro-led. Wellicht dat Apple daarom vanaf 2024 hun eigen displays gaat maken. Al heeft deze micro-led-transitie geen haast.

Volgens het artikel is de schermtechniek nog te nieuw en heeft het nog te veel kinderziektes, waardoor Apple nog niet staat te springen om het meteen toe te passen. Klinkt bekend, want om diezelfde reden zijn er ook nog steeds geen opvouwbare iPhones. Daarom kan het volgens Bloomberg nog wel een decennium duren voordat Apple’s volledige line-up is overgestapt. Net als bij de switch naar oled: de iPad kreeg dit pas zes jaar later dan de iPhone.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wanneer Apple het eerste scherm met micro-led uitbrengt? Analist Mark Gurman denkt in 2024, met de release van een nieuwe Apple Watch Ultra. Daarna volgt stapsgewijs de rest, dus de iPhone, iPad, andere Apple Watches en de Mac. Laatstgenoemde is waarschijnlijk als laatste aan de beurt. En dat duurt nog wel even: analisten verwachten de eerste Mac met micro-led pas in 2030.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom Apple en micro-led? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!