Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone X blijkt de meest breekbare iPhone ooit (en de duurste om te repareren)

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
meest breekbare iPhone


Lees verder na de advertentie

Bij de lancering van de iPhone X beweerde Apple dat het toestel gemaakt is van het meest duurzame glas dat ooit verwerkt is in een smartphone. Toch kun je maar beter voorzichtig zijn met je gloednieuwe toestel. Volgens SquareTrade is de iPhone X de meest breekbare iPhone ooit.

Meest breekbare iPhone ooit

Na een reeks van drop-testen kon verzekeringmaatschappij SquareTrade maar één conclusie trekken: ‘de iPhone X is de meest breekbare, kostbare en duurste om te repareren iPhone ooit’.

De valtest met het scherm naar beneden en vanuit een hoogte van zo’n 1,8 meter, bleek direct fataal. De iPhone X versplinterde, het oled-scherm reageerde slechter en de technologie voor gezichtsherkenning werkte niet meer.


kooptip

Dat klinkt al niet best, maar het wordt erger als je de iPhone X op de zijkant laat vallen. ‘De schade aan de buitenkant valt mee, maar het scherm is volledig onbruikbaar’, stelt SquareTrade. Bij een val op de achterkant is de schade minder groot. ‘Maar dan breekt hij in veel stukjes, waardoor hij vanwege de losse glasscherven bijna niet meer is vast te houden.’

Beter presteerde de iPhone X bij de waterbestendigheidstest. Het vlaggenschip overleeft een half uur onder water op één meter diepte. Alleen het geluid is daarna wat gedempt. Hiermee scoort de iPhone X ongeveer even goed als de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Het breekbaarheidsrisico is uiteindelijk door SquareTrade vastgesteld op 90 procent, grote kans dus dat je je iPhone X ooit moet laten repareren. Vorig jaar kreeg scoorde de iPhone 7 een stuk beter met een breekbaarheidsscore van 50 procent.

Hoogste reparatiekosten

Voor een reparatie betaal je ook de hoofdprijs: is je iPhone X-scherm kapot en buiten de garantie, betaal je €320. Bij overige schade is dit ruim €610. Ter vergelijking: Bij een kapot scherm van de iPhone 8 Plus betaal je zo’n €200, voor overige schade €400.

Wellicht is een iPhone X-hoesje dus niet zo’n heel gek idee …