Terug naar iPhone X blijkt de meest breekbare iPhone ooit (en de duurste om te repareren)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone X blijkt de meest breekbare iPhone ooit (en de duurste om te repareren)

Door Koen van Ekeren7 november 2017 10:582 min. leestijd1

Bij de lancering van de iPhone X beweerde Apple dat het toestel gemaakt is van het meest duurzame glas dat ooit verwerkt is in een smartphone. Toch kun je maar beter voorzichtig zijn met je gloednieuwe toestel. Volgens SquareTrade is de iPhone X de meest breekbare iPhone ooit.

Meest breekbare iPhone ooit

Na een reeks van drop-testen kon verzekeringmaatschappij SquareTrade maar één conclusie trekken: ‘de iPhone X is de meest breekbare, kostbare en duurste om te repareren iPhone ooit’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De valtest met het scherm naar beneden en vanuit een hoogte van zo’n 1,8 meter, bleek direct fataal. De iPhone X versplinterde, het oled-scherm reageerde slechter en de technologie voor gezichtsherkenning werkte niet meer.

Dat klinkt al niet best, maar het wordt erger als je de iPhone X op de zijkant laat vallen. ‘De schade aan de buitenkant valt mee, maar het scherm is volledig onbruikbaar’, stelt SquareTrade. Bij een val op de achterkant is de schade minder groot. ‘Maar dan breekt hij in veel stukjes, waardoor hij vanwege de losse glasscherven bijna niet meer is vast te houden.’

meest breekbare iPhone

Beter presteerde de iPhone X bij de waterbestendigheidstest. Het vlaggenschip overleeft een half uur onder water op één meter diepte. Alleen het geluid is daarna wat gedempt. Hiermee scoort de iPhone X ongeveer even goed als de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Het breekbaarheidsrisico is uiteindelijk door SquareTrade vastgesteld op 90 procent, grote kans dus dat je je iPhone X ooit moet laten repareren. Vorig jaar kreeg scoorde de iPhone 7 een stuk beter met een breekbaarheidsscore van 50 procent.

Hoogste reparatiekosten

Voor een reparatie betaal je ook de hoofdprijs: is je iPhone X-scherm kapot en buiten de garantie, betaal je €320. Bij overige schade is dit ruim €610. Ter vergelijking: Bij een kapot scherm van de iPhone 8 Plus betaal je zo’n €200, voor overige schade €400.

Wellicht is een iPhone X-hoesje dus niet zo’n heel gek idee …

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frits de Wolf
Lezer
Frits de Wolf

Iphone X wordt om reden van prijs EN kwetsbaarheid een model om over te slaan.. En als Apple door gaat met deze prijspolitiek wordt switchen ook een serieuze optie.