Terug naar ‘Apple brengt meer reclame naar je iPhone’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple brengt meer reclame naar je iPhone’

Door Laura Grootaarts15 augustus 2022 09:352 min. leestijd1

Apple gaat mogelijk meer reclame tonen op je iPhone, dat schrijft Apple-kenner Mark Gurman. Wat voor reclames kun je verwachten? En is dit niet in tegenspraak met Apple’s eigen beleid?

Meer iPhone reclame

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer reclame op je iPhone

Op dit moment zijn er al enkele reclames te vinden op je iPhone: het meest opvallende voorbeeld daarvan is de App Store, waar sinds 2019 reclames worden getoond. Als je op zoek bent naar een app, verschijnen er gesponsorde resultaten die aan je zoekopdracht gerelateerd zijn. Deze resultaten zijn duidelijk herkenbaar als reclame: er staat een labeltje ‘reclame’ bij. Verder plaatst Apple advertenties in de Aandelen-app en Apple News. Apple wil in de toekomst meer reclames gaan verkopen. Je gaat in de App Store op meer plekken advertenties tegenkomen. Dat proces is zelfs al in gang gezet, maar daar blijft het niet bij.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Welke apps?

Apple heeft al intern al tests lopen met de navigatie-app Kaarten. Zoek je naar restaurants, winkels of plaatselijke ondernemers? Dan verschijnen er gesponsorde aanbevelingen bovenaan in de lijst met resultaten. Gurman verwacht dat Kaarten niet de enige app is waar we binnenkort reclames in gaan vinden. Specifiek noemt hij de apps Podcasts en Boeken, apps die nu nog compleet reclamevrij zijn. Uitgevers zouden bij hun programma advertenties kunnen plaatsen. Of ze betalen om hun titel hoger in de zoekresultaten te krijgen.

Apple TV+ – Apple’s streamingdienst voor series en films – is ook een plek waar je straks wellicht advertenties treft. Mogelijk komt er straks een goedkoper abonnement waarbij je zo nu en dan wel reclames voorgeschoteld krijgt. Netflix is iets soortgelijks van plan.

Apple is toch zo tegen reclame?

Wat ons betreft doen reclames afbreuk aan het premium imago van het merk Apple. Bovendien staat Apple juist bekend om zijn zeer strikte advertentie-beleid – apps van derde partijen moeten aan allerlei strenge eisen voldoen. Vorig jaar kwam er zelfs een functie uit waarmee je voorkomt dat apps je volgen om gerichte reclames te tonen. Apple zegt dat hun eigen systeem je niet volgt in websites en apps van andere partijen. Bovendien kun je via ‘Instellingen>Privacy>Apple reclame’ aangeven dat je sowieso geen gepersonaliseerde reclames wilt krijgen.

Wat zou jij ervan vinden als er meer reclames op je iPhone te zien zijn?

Bron: Bloomberg

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul
Lezer
Paul

Persoonlijk zit ik helemaal niet te wachten op reclame op mijn iPhone. Maar ik vraag af welk addertje hier onder het gras zit als je die reclames zo eenvoudig kunt uitschakelen.