Terug naar MagSafe Duo-oplader laadt minder snel dan verwacht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MagSafe Duo-oplader laadt minder snel dan verwacht

Door Koen van Ekeren18 november 2020 10:022 min. leestijd0

De MagSafe Duo is een nog niet uitgebrachte draadloze oplader van Apple, die tegelijkertijd een iPhone en Apple Watch van stroom kan voorzien. Maar helaas blijkt het accessoire iPhones niet te kunnen opladen met het volledige vermogen van 15 Watt. En dat is best teleurstellend voor een oplader van € 149 …

MagSafe Duo

Snelheid MagSafe Duo-oplader

Apple heeft de productbeschrijving van de MagSafe Duo-oplader bijgewerkt, zo werd opgemerkt voor Apple-insider Mark Gurman. Daar valt te lezen dat een 20W-oplader goed is voor laadsnelheden van slechts 11W. Dat is aanzienlijk minder dan de draadloze laadsnelheden van 15W die door de iPhone 12-modellen worden ondersteund.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het laden gaat sneller als je een 27W-oplader gebruikt. Maar ook dan bereikt de MagSafe Duo de hoogste laadsnelheid niet, want het opladen gebeurt met een vermogen van 14W.

Exclusief oplader

Die oplader moet je nog afzonderlijk aanschaffen. De beste optie bij Apple is daarvoor de USB-C-lichtnetadapter van 30W, die bij de MacBook Air wordt geleverd. Ook deze prijs is niet misselijk: € 55. Zo moet je ruim tweehonderd euro uitgeven voor de hoogste laadsnelheid, en krijg je er geen topsnelheid voor terug.

De reguliere Magsafe-oplader – die één apparaat kan opladen en € 45 kost – haalt overigens wel de hoogste snelheid van 15W. Dat is minder vreemd dan het klinkt. Het MagSafe-systeem zit eenvoudiger in elkaar, aangezien het apparaat stroom levert aan één in plaats van twee apparaten. Het is dan makkelijker om hogere laadsnelheden te bereiken. Bij de iPhone 12 mini gaat het opladen overigens wel wat trager.

Nog niet verkrijgbaar

In tegenstelling tot de reguliere MagSafe is de dubbele MagSafe-oplader nog niet te koop. Het is nog niet bekend wat de lanceringsdatum is; op de website van Apple valt nog steeds te lezen dat hij ‘Binnenkort beschikbaar’ is.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar