Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

MagSafe Duo-oplader laadt minder snel dan verwacht

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
snelheid MagSafe Duo-oplader


Lees verder na de advertentie

De MagSafe Duo is een nog niet uitgebrachte draadloze oplader van Apple, die tegelijkertijd een iPhone en Apple Watch van stroom kan voorzien. Maar helaas blijkt het accessoire iPhones niet te kunnen opladen met het volledige vermogen van 15 Watt. En dat is best teleurstellend voor een oplader van € 149 …

Snelheid MagSafe Duo-oplader

Apple heeft de productbeschrijving van de MagSafe Duo-oplader bijgewerkt, zo werd opgemerkt voor Apple-insider Mark Gurman. Daar valt te lezen dat een 20W-oplader goed is voor laadsnelheden van slechts 11W. Dat is aanzienlijk minder dan de draadloze laadsnelheden van 15W die door de iPhone 12-modellen worden ondersteund.

Het laden gaat sneller als je een 27W-oplader gebruikt. Maar ook dan bereikt de MagSafe Duo de hoogste laadsnelheid niet, want het opladen gebeurt met een vermogen van 14W.

Exclusief oplader

Die oplader moet je nog afzonderlijk aanschaffen. De beste optie bij Apple is daarvoor de USB-C-lichtnetadapter van 30W, die bij de MacBook Air wordt geleverd. Ook deze prijs is niet misselijk: € 55. Zo moet je ruim tweehonderd euro uitgeven voor de hoogste laadsnelheid, en krijg je er geen topsnelheid voor terug.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De reguliere Magsafe-oplader – die één apparaat kan opladen en € 45 kost – haalt overigens wel de hoogste snelheid van 15W. Dat is minder vreemd dan het klinkt. Het MagSafe-systeem zit eenvoudiger in elkaar, aangezien het apparaat stroom levert aan één in plaats van twee apparaten. Het is dan makkelijker om hogere laadsnelheden te bereiken. Bij de iPhone 12 mini gaat het opladen overigens wel wat trager.

Nog niet verkrijgbaar

In tegenstelling tot de reguliere MagSafe is de dubbele MagSafe-oplader nog niet te koop. Het is nog niet bekend wat de lanceringsdatum is; op de website van Apple valt nog steeds te lezen dat hij ‘Binnenkort beschikbaar’ is.