Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze Mac-app steelt je wachtwoorden – en zo voorkom je dat

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacStealer


Lees verder na de advertentie

MacStealer is een akelig nieuw stukje malware voor de Mac, waarmee wachtwoorden en cookies vernuftig worden gestolen. Zo voorkom je dat je slachtoffer wordt.

MacStealer

Hoewel je met een Mac een stuk veiliger bent dan met de gemiddelde Windows-computer, sluipt er toch af en toe malware door de beveiliging van macOS. Ook nu is het weer zover: met het nieuwe MacStealer worden je wachtwoorden van Chrome, Firefox, Brave én de ingebouwde Sleutelhanger gestolen, evenals tekst- en fotobestanden, en zelfs opgeslagen creditcardgegevens uit je browser. Dat meldt beveiligingsbureau Uptycs.

De diefstal gebeurt aan de hand van een malafide app genaamd Weed. Open je de app en voer je je systeemwachtwoord in, dan worden je gegevens verzameld, verstuurd, en het bewijs vervolgens gewist. En hoewel Weed gemakkelijk te herkennen is, is de kans groot dat dezelfde malware snel te vinden zal zijn in een app die zich voordoet als een betrouwbare app, zoals Chrome, Teams of Photoshop.

Zo bescherm je jezelf

Nu is het gemakkelijk om een app genaamd ‘Weed’ in je achterhoofd te houden zodat je hem niet installeert. Maar als de malware verborgen wordt in een andere app, herken je het niet zomaar. Sowieso is het daarom verstandig om apps alleen te downloaden uit de App Store, of van de officiële website van de ontwikkelaar. Daarmee voorkom je het meeste kwaad. Maar wil je écht goed beschermd worden, dan is een antivirus op je Mac toch aan te bevelen – zeker totdat Apple het lek dicht in een beveiligingsupdate.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Een goede optie is de Mac Premium Bundle X9 van Intego. Deze antivirus is volledig ontwikkeld voor de Mac – in tegenstelling tot andere antivirus-programma’s – en biedt live bescherming tegen malware voor € 3,33 per maand. Lees er meer over in ons artikel: Intego Mac Premium Bundle X9: het perfecte antivirus voor macOS.

Bekijk de Intego Mac Premium Bundle X9

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Uptycs