Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Eerste Macs met M3-chip komen in oktober: dit zijn ze

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple M3-chip


Lees verder na de advertentie

In oktober is het eindelijk zover: dan komen de eerste Macs met de gloednieuwe M3-chip. Althans, als we de nieuwste geruchten moeten geloven.

Apple M3-chip

De geruchtenmolen is het er al maanden over eens: de Apple M3-chip wordt een flinke stap vooruit ten opzichte van de M2. Door de overstap naar een nieuw procedé, waardoor alle transistors op de chip zo’n 40% kleiner worden. Dat klinkt technisch, maar het houdt in dat je met 40% minder energieverbruik even goede prestaties haalt als met de M2.

Hierdoor kan Apple nieuwe Macs maken met een veel langere accuduur en lagere hitteproductie, en er tegelijkertijd betere prestaties uit halen. En volgens nieuwe geruchten hoeven we daar niet meer lang op te wachten.

Eerste Macs met M3-chip

Apple-analist Mark Gurman heeft namelijk aangegeven dat hij in oktober een Apple-event verwacht met de eerste Macs met M3-chip. Dit zouden volgens hem de iMac, 13-inch MacBook Air en 13-inch MacBook Pro kunnen zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iMac 2021 kleuren

Nu lijkt de iMac een open deur: die is immers al meer dan twee jaar oud en heeft nu nog een M1-chip. De MacBooks zijn wat minder aannemelijk. Met name de Air: die heeft net een 15-inch broer heeft gekregen met een M2-chip. Dat Apple nu al de verhoudingen scheef zou trekken door de 13-inch sneller te maken, lijkt ons niet heel waarschijnlijk.

Wat wel een optie is: Apple gaat de MacBook Air met M3-chip als duurdere optie verkopen voor zowel het 13- als 15-inch model. De M2-variant begon eerst bij € 1519, en sinds juni bij € 1299. Dat laat veel ruimte over voor zo’n duurder model, en dat is dan ook eindelijk het moment dat Apple de MacBook Air met M1-chip uit het assortiment kan halen.

Dubbel Apple-event

Niet alleen in oktober krijgen we een Apple-event: in september barst het al los. Dan kondigt Apple de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) aan. De exacte datum is nog onbekend, al gaan wij uit van dinsdag 12 september.

Wil je tot die tijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac