Terug naar Eerste Macs met M3-chip komen in oktober: dit zijn ze
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste Macs met M3-chip komen in oktober: dit zijn ze

Door Ward Edema17 juli 2023 08:402 min. leestijd0

In oktober is het eindelijk zover: dan komen de eerste Macs met de gloednieuwe M3-chip. Althans, als we de nieuwste geruchten moeten geloven.

Apple M3-chip

Apple M3-chip

De geruchtenmolen is het er al maanden over eens: de Apple M3-chip wordt een flinke stap vooruit ten opzichte van de M2. Door de overstap naar een nieuw procedé, waardoor alle transistors op de chip zo’n 40% kleiner worden. Dat klinkt technisch, maar het houdt in dat je met 40% minder energieverbruik even goede prestaties haalt als met de M2.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Hierdoor kan Apple nieuwe Macs maken met een veel langere accuduur en lagere hitteproductie, en er tegelijkertijd betere prestaties uit halen. En volgens nieuwe geruchten hoeven we daar niet meer lang op te wachten.

Eerste Macs met M3-chip

Apple-analist Mark Gurman heeft namelijk aangegeven dat hij in oktober een Apple-event verwacht met de eerste Macs met M3-chip. Dit zouden volgens hem de iMac, 13-inch MacBook Air en 13-inch MacBook Pro kunnen zijn.

iMac 2021 kleuren

Nu lijkt de iMac een open deur: die is immers al meer dan twee jaar oud en heeft nu nog een M1-chip. De MacBooks zijn wat minder aannemelijk. Met name de Air: die heeft net een 15-inch broer heeft gekregen met een M2-chip. Dat Apple nu al de verhoudingen scheef zou trekken door de 13-inch sneller te maken, lijkt ons niet heel waarschijnlijk.

Wat wel een optie is: Apple gaat de MacBook Air met M3-chip als duurdere optie verkopen voor zowel het 13- als 15-inch model. De M2-variant begon eerst bij € 1519, en sinds juni bij € 1299. Dat laat veel ruimte over voor zo’n duurder model, en dat is dan ook eindelijk het moment dat Apple de MacBook Air met M1-chip uit het assortiment kan halen.

Dubbel Apple-event

Niet alleen in oktober krijgen we een Apple-event: in september barst het al los. Dan kondigt Apple de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) aan. De exacte datum is nog onbekend, al gaan wij uit van dinsdag 12 september.

Wil je tot die tijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar