Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

macOS Sonoma release date: eindelijk eens níét vertraagd

Auteur: Ward Edema
0 reacties
macOS Sonoma


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de datum van de macOS Sonoma release date bekendgemaakt, en die is dit jaar verrassend vroeg! Op deze dag komt de update uit.

macOS Sonoma release date

We zijn er inmiddels wel aan gewend: iOS krijgt ieder jaar een grote update in september, en ergens in oktober of november waggelt het nieuwe macOS er achteraan. Maar dit jaar is dat eindelijk níét het geval.

De release van macOS Sonoma is namelijk in september, net als de iOS 17 release! Wel zit er nog steeds wat tijd tussen de twee updates. Want waar iOS 17 al op maandag 18 september om 19:00 uitkomt, heeft Apple aangekondigd dat macOS Sonoma een weekje langer op zich laat wachten. De macOS Sonoma release date is namelijk op dinsdag 26 september om 19:00.

macOS Sonoma features

macOS Sonoma Macs


kooptip

Je kunt met de update naar macOS Sonoma heel wat toffe nieuwe functies verwachten. Zo krijg je widgets op je bureaublad, 120 nieuwe wallpapers, sterk verbeterde videovergaderingen en een nieuwe Game Mode. Je leest er alles over in ons macOS Sonoma-dossier. De update komt uit voor de volgende modellen:

  • iMac (2019 en nieuwer)
  • iMac Pro (2017 en nieuwer)
  • MacBook Air (2018 en nieuwer)
  • MacBook Pro (2018 en nieuwer)
  • Mac Pro (2019 en nieuwer)
  • Mac Studio (2022 en nieuwer)
  • Mac mini (2018 en nieuwer)

Bereid je Mac voor

Voordat je gaat updaten, is het verstandig om even een back-up van je Mac te maken via Time Machine. Zo weet je zeker dat er niets met je bestanden gebeurt tijdens het updateproces.

Wil je tot de release van macOS Sonoma (en erna) op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!