Terug naar Verschijnt macOS Sonoma veel eerder dan gedacht?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verschijnt macOS Sonoma veel eerder dan gedacht?

Door Laura Grootaarts7 september 2023 09:282 min. leestijd0

macOS Sonoma is de grote Mac-update van dit jaar. Met grote nieuwe functies als widgets overal op je bureaublad, screensavers nieuwe stijl, web-apps en nog veel meer. Maar wanneer is de macOS Sonoma release date? Misschien wel eerder dan gedacht!

macOS Sonoma Macs

macOS Sonoma release date eerder dan gedacht

Apple heeft macOS Sonoma aangekondigd in juni, tijdens de jaarlijkse WWDC. ‘Vanaf dit najaar beschikbaar’, staat er sindsdien op de website van Apple. Maar wanneer precies is nog altijd onduidelijk. De afgelopen jaren was het steeds eind oktober of zelfs pas in november, maar dit jaar zou het zomaar al eerder kunnen gaan gebeuren.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Vorige week is de zevende bèta van macOS Sonoma verschenen. Op Twitter merkt het account @iSWUpdates op dat deze een buildnummer heeft dat eindigt op een a. Een buildnummer dat eindigt op een letter vooraan in het alfabet geeft meestal aan dat de bèta-fase het einde nadert. Vorig jaar had de zevende bèta van macOS Ventura een buildnummer dat eindigde op een f en toen volgden er nog heel veel bèta-versies voordat de uiteindelijke versie eind oktober verscheen.

Al in september updaten?

Misschien verschijnt macOS Sonoma nog deze maand. Kijken we naar de release date van de macOS-release van de laatste zeven jaar, dan zie je dat september helemaal niet bijzonder is voor een macOS release:

  • macOS Sierra: 20 september 2016
  • macOS High Sierra: 25 september 2017
  • macOS Mojave: 24 september 2018
  • macOS Catalina: 7 oktober 2019
  • macOS Big Sur: 12 november 2020
  • macOS Monterey: 25 oktober 2021
  • macOS Ventura: 24 oktober 2022

Het is vijf jaar geleden dat er voor het laatst een grote Mac-update was in september, met macOS Mojave. Grappig detail: de zevende bèta van Mojave had ook een buildnummer dat eindigde op een a. Alsnog garantie tot aan de deur, want Apple vaart natuurlijk gewoon zijn eigen koers.

Meer weten over macOS Sonoma?
Bekijk dit dossier

Nog meer Apple-updates in september

macOS Sonoma is overigens niet de enige update die je deze maand nog kunt downloaden. We verwachten dat Apple over een week of anderhalf zes (!) updates uitbrengt op dezelfde dag, waaronder iOS 17 voor de iPhone. Traditioneel zijn deze updates er altijd eerder dan die van macOS.

Aankomende week is er een Apple-event. Apple kondigt dan de nieuwe iPhone aan, maar we verwachten ook meer te horen over de verschillende updates. Wil je op de hoogte blijven van alles, meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar