Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Verschijnt macOS Sonoma veel eerder dan gedacht?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
macOS Sonoma Macs


Lees verder na de advertentie

macOS Sonoma is de grote Mac-update van dit jaar. Met grote nieuwe functies als widgets overal op je bureaublad, screensavers nieuwe stijl, web-apps en nog veel meer. Maar wanneer is de macOS Sonoma release date? Misschien wel eerder dan gedacht!

macOS Sonoma release date eerder dan gedacht

Apple heeft macOS Sonoma aangekondigd in juni, tijdens de jaarlijkse WWDC. ‘Vanaf dit najaar beschikbaar’, staat er sindsdien op de website van Apple. Maar wanneer precies is nog altijd onduidelijk. De afgelopen jaren was het steeds eind oktober of zelfs pas in november, maar dit jaar zou het zomaar al eerder kunnen gaan gebeuren.

Vorige week is de zevende bèta van macOS Sonoma verschenen. Op Twitter merkt het account @iSWUpdates op dat deze een buildnummer heeft dat eindigt op een a. Een buildnummer dat eindigt op een letter vooraan in het alfabet geeft meestal aan dat de bèta-fase het einde nadert. Vorig jaar had de zevende bèta van macOS Ventura een buildnummer dat eindigde op een f en toen volgden er nog heel veel bèta-versies voordat de uiteindelijke versie eind oktober verscheen.

Al in september updaten?

Misschien verschijnt macOS Sonoma nog deze maand. Kijken we naar de release date van de macOS-release van de laatste zeven jaar, dan zie je dat september helemaal niet bijzonder is voor een macOS release:

  • macOS Sierra: 20 september 2016
  • macOS High Sierra: 25 september 2017
  • macOS Mojave: 24 september 2018
  • macOS Catalina: 7 oktober 2019
  • macOS Big Sur: 12 november 2020
  • macOS Monterey: 25 oktober 2021
  • macOS Ventura: 24 oktober 2022


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het is vijf jaar geleden dat er voor het laatst een grote Mac-update was in september, met macOS Mojave. Grappig detail: de zevende bèta van Mojave had ook een buildnummer dat eindigde op een a. Alsnog garantie tot aan de deur, want Apple vaart natuurlijk gewoon zijn eigen koers.

Nog meer Apple-updates in september

macOS Sonoma is overigens niet de enige update die je deze maand nog kunt downloaden. We verwachten dat Apple over een week of anderhalf zes (!) updates uitbrengt op dezelfde dag, waaronder iOS 17 voor de iPhone. Traditioneel zijn deze updates er altijd eerder dan die van macOS.

Aankomende week is er een Apple-event. Apple kondigt dan de nieuwe iPhone aan, maar we verwachten ook meer te horen over de verschillende updates. Wil je op de hoogte blijven van alles, meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!