Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

macOS Sonoma 14.1.1 is uit: lost groot Mac-probleem op

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
macOS Sonoma

Apple heeft vannacht een nieuwe update voor de Mac uitgebracht: macOS Sonoma 14.1.1. En die lost een groot probleem op.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws en de handigste tips rondom macOS Sonoma? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

macOS Sonoma 14.1.1

macOS Sonoma 14.1 is de eerste grote update voor het meest recente besturingssysteem van de Mac. Deze versie kwam zo’n twee weken geleden uit, en bracht vooral systeemoplossingen en verbeteringen naar Apple’s laptops en desktops. Maar ook wat nieuwe functies. Zo is het sinds 14.1 mogelijk om nummers, albums en afspeellijsten van Apple Music in je favorieten te zetten, en kun je de garantiestatus van je Mac, AirPods en Beats-producten controleren in Systeeminstellingen.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Vannacht heeft deze versie van macOS een kleine, tussentijdse update gekregen: macOS Sonoma 14.1.1. Nieuwe functies krijg je er niet bij – de update staat in het teken van verbeteringen en probleemoplossingen. En voor sommige gebruikers is dat een flinke opluchting.

Probleem?

Meer dan een week geleden – op maandag 30 oktober – kondigde Apple plots wat nieuwe Macs aan. Met onder andere: een MacBook Pro met M3-chip. Dit toestel ligt sinds gister in de winkel, maar er bleek al snel iets mis te zijn met de software. Voor sommige gebruikers draait de nieuwe MacBook namelijk niet op macOS Sonoma, maar op het oudere macOS Ventura. En zij zouden geen mogelijkheid hebben om te updaten.

Het lijkt erop dat macOS Sonoma 14.1.1 dit probleem heeft verholpen. De update is namelijk ook beschikbaar voor de MacBook Pro met M3 en de iMac met M3, zo beweert 9to5Mac. Gebruikers die nog op macOS Ventura zitten, zouden meteen kunnen overstappen naar deze versie.

macOS Sonoma 14.1.1 updaten

Wil je macOS Sonoma 14.1.1 installeren op je Mac? Open ‘Systeeminstellingen’ en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Klik op ‘Werk nu bij’ om de update te installeren. Staat er nog niets? Mogelijk moet je het venster even refreshen door de toetscombinatie Command + R in te voeren.