Terug naar Sneakpreview: zo gaaf ziet de donkere modus van macOS Mojave eruit!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Sneakpreview: zo gaaf ziet de donkere modus van macOS Mojave eruit!

Door Laura Grootaarts8 juni 2018 15:112 min. leestijd0

Begin deze week heeft Apple tijdens de keynote macOS 10.14 aangekondigd, ook wel macOS Mojave genoemd. In september komt de update naar je Mac, met tal van nieuwe functies. Een van de opvallendste vernieuwingen is een donkere modus. Een groot deel van de interface krijgt straks een nachtmodus, en veel van de standaard apps van Apple op de Mac zijn er al helemaal klaar voor!

macOS Mojave donkere modus

macOS Mojave donkere modus sneakpreview

Een donkere modus heeft verschillende voordelen. Voor fotografen is het een pre, omdat foto’s veel meer van het scherm knallen. Hetzelfde geldt voor presentaties. En het is ook zeker een vooruitgang als je in de avonduren achter je Mac zit. Je kalender, je documenten, je mail: het is allemaal veel beter zichtbaar op het scherm en je ogen worden en minder door belast. Maar ook als je niet zo van het fotograferen bent en alleen tijdens kantooruren achter je Mac zit, is de donkere modus absoluut de moeite waard. Het ziet er bijzonder fraai uit, zeker in combinatie met de bijbehorende wallpaper van de Mojave-woestijn bij nacht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het is overigens niet helemaal voor het eerst dat er een donkere modus beschikbaar is voor de Mac. Hij is er nu ook al, maar zij het in zeer beperkte vorm: enkel de menubalk, het Dock en het Spotlight-zoekvenster kleuren dan donker. Je stelt hem in via ‘Systeemvoorkeuren>Algemeen’. Maar eigenlijk is het niet te vergelijken met wat er komen gaat. Hieronder zie je verschillende apps in macOS Mojave in nachtmodus:

Agenda

SysteemvoorkeurenSysteemvoorkeuren

Safari
Safari

NotitiesNotities

MailMail

KaartenKaarten

iTunesiTunes

HerinneringenHerinneringen

Foto’s
Foto's

Finder
Finder

ContactenContacten

BoekenBoeken

App StoreApp Store

Lees ook ons dossier over macOS Mojave.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar