Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Sneakpreview: zo gaaf ziet de donkere modus van macOS Mojave eruit!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
macOS Mojave donkere modus sneakpreview


Lees verder na de advertentie

Begin deze week heeft Apple tijdens de keynote macOS 10.14 aangekondigd, ook wel macOS Mojave genoemd. In september komt de update naar je Mac, met tal van nieuwe functies. Een van de opvallendste vernieuwingen is een donkere modus. Een groot deel van de interface krijgt straks een nachtmodus, en veel van de standaard apps van Apple op de Mac zijn er al helemaal klaar voor!

macOS Mojave donkere modus

Een donkere modus heeft verschillende voordelen. Voor fotografen is het een pre, omdat foto’s veel meer van het scherm knallen. Hetzelfde geldt voor presentaties. En het is ook zeker een vooruitgang als je in de avonduren achter je Mac zit. Je kalender, je documenten, je mail: het is allemaal veel beter zichtbaar op het scherm en je ogen worden en minder door belast. Maar ook als je niet zo van het fotograferen bent en alleen tijdens kantooruren achter je Mac zit, is de donkere modus absoluut de moeite waard. Het ziet er bijzonder fraai uit, zeker in combinatie met de bijbehorende wallpaper van de Mojave-woestijn bij nacht.

Het is overigens niet helemaal voor het eerst dat er een donkere modus beschikbaar is voor de Mac. Hij is er nu ook al, maar zij het in zeer beperkte vorm: enkel de menubalk, het Dock en het Spotlight-zoekvenster kleuren dan donker. Je stelt hem in via ‘Systeemvoorkeuren>Algemeen’. Maar eigenlijk is het niet te vergelijken met wat er komen gaat. Hieronder zie je verschillende apps in macOS Mojave in nachtmodus:

Agenda

Systeemvoorkeuren

Systeemvoorkeuren

Safari
Safari

Notities

Notities

Mail

Mail

Kaarten

Kaarten

iTunes

iTunes

Herinneringen

Herinneringen

Foto’s
Foto's

Finder
Finder

Contacten

Contacten

Boeken

Boeken

App Store

App Store


kooptip

Lees ook ons dossier over macOS Mojave.