Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Bug in macOS 14.4 maakt docks en beeldschermen onbruikbaar

Auteur: Ward Edema
0 reacties
macOS 14.4 bug

Een akelige bug in macOS Sonoma 14.4 maakt voor sommige gebruikers docks en beeldschermen met usb-poorten onbruikbaar. Dit is er aan de hand.

Lees verder na de advertentie

macOS Sonoma 14.4 bug

Apple heeft vorige week een hele reeks updates uitgebracht. De iPhone kreeg iOS 17.4, met daarin allerlei nieuwe functies voor de EU, en de Mac kreeg op zijn beurt de upgrade naar macOS Sonoma 14.4. Maar laatstgenoemde blijkt nu de nodige problemen op te leveren.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Volgens Tech-Issues Today lukt het veel gebruikers niet meer om gebruik te maken van hun docks en schermen met ingebouwde usb-hubs sinds de update naar 14.4. De Mac herkent de accessoires simpelweg niet meer. Opnieuw starten of de apparaten opnieuw aansluiten lost het probleem niet op – en dat zorgt natuurlijk voor de nodige frustraties.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Tijdelijke oplossing

Gelukkig is er al een tijdelijke oplossing voor het probleem gevonden. Ervaar je de bovengenoemde bug, dan kun je proberen om in ‘Systeeminstellingen>Privacy en beveiliging’ de optie ‘Sta verbinding met accessoires toe’ om te zetten naar ‘Altijd’. Koppel je accessoires los, start de Mac opnieuw op, en sluit daarna je monitor of dock opnieuw aan.

macOS Sonoma 14.4

Werkt dit niet? Apple werkt al aan een officiële oplossing, aldus getroffen gebruikers die contact hebben gehad met Apple Support. Verwacht dus binnen de komende weken macOS 14.4.1 met de bugfix. En heb je je Mac nog niet bijgewerkt naar 14.4, en maak je gebruik van een dock of hub? Dan is het dus verstandig om nog even te wachten met updaten.

macOS Sonoma 14.4 verbeteringen

Gebruik je geen usb-hubs of externe schermen? Dan kun je gewoon updaten naar 14.4! Je krijgt bij de update een kleine hoeveelheid nieuwe functies. Dit zijn de belangrijkste toevoegingen:

  • Nieuwe emoji’s, waaronder paddenstoel, feniks, limoen, gebroken ketting en schuddend gezicht, zijn nu beschikbaar op het emoji-toetsenbord
  • Inwoners van de Europese Unie kunnen nu alternatieve betalingsopties gebruiken voor apps in de App Store met de badge voor externe aankopen
  • De tekst in een podcastaflevering kan in zijn geheel worden voorgelezen, er kan in worden gezocht naar een woord of zin, er kan op worden geklikt om vanaf een bepaald punt af te spelen en de tekst kan worden gebruikt met toegankelijkheidsvoorzieningen als ‘Tekstgrootte’, ‘Verhoog contrast’ en ‘VoiceOver’
  • Er is nu een optie om in de favorietenbalk van Safari alleen symbolen weer te geven voor websites