Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws MacBook Pro macOS High Sierra 10.13

'Nieuwe MacBook Pro 2018 krijgt zeer krachtige Core i9-processor'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
MacBook Air met retina-scherm


Lees verder na de advertentie

Vanaf 2020 zijn alle Macs waarschijnlijk voorzien van een door Apple ontworpen processor, maar tot die tijd kan Apple nog niet zonder de chipsets van Intel. Gister presenteerde Intel een mobiele versie van de krachtige Core i9-processor, die we wel eens terug kunnen zien bij de nieuwe MacBook Pro 2018 van dit jaar.

MacBook Pro met i9-processor

MacBook Pro met i9-processor

De nieuwe chip is de eerste Core i9-processor voor laptops. Met zes cores en 12 threads gaat het volgens Intel om de krachtigste laptopprocessor die de chipmaker ooit heeft gemaakt. De chip heeft een basiskloksnelheid van 2.9 GHz en kan een maximale kloksnelheid van 4,8 GHz bereiken.

Intel beweert dat de processor 29 procent sneller is dan de zevende generatie processors. Voor gamers en video-editors zijn de verschillen nog beter merkbaar: bij het gamen schieten de prestaties met 41 procent omhoog en 4K-videobewerking gaat zelfs met 59 procent sneller.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Omdat de Core i9 een 45W-chip is, is hij geschikt voor de 15-inch MacBook Pro. Die MacBook Pro met i9-processor presenteert Apple mogelijk tijdens WWDC 2018, dat op 4 juni plaatsvindt. De laatste keer dat de MacBook Pro een upgrade kreeg, was tijdens de vorige conferentie: WWDC 2017. Dit huidige nieuwste model heeft een Intel Kaby Lake-processor.

13-inch MacBook Pro en Mac Mini

Maar Intel heeft niet alleen de basis gelegd voor een krachtige 15-inch MacBook Pro. De chipmaker kondigde ook nieuwe Core i5- en Core i7-processors aan. Deze 28 W-chips, met kloksnelheden tussen de 2,3 GHz en 2,7 GHz, zijn geschikt voor een toekomstige 13-inch MacBook Pro en Mac Mini.