Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit moet je missen op de goedkoopste MacBook Pro met M3

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
MacBook Pro 3 features

De nieuwe MacBook Pro met M3 is behoorlijk geavanceerd, maar de goedkoopste uitvoering mist wat features die de andere modellen wel hebben. Waar moet je aan denken?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws, zoals over de MacBook Pro? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

MacBook Pro M3

Het is inmiddels al november, maar eerder deze week vond Apple’s jaarlijkse oktober-event plaats. Het event heette ‘Scary fast‘, was relatief kort, en stond volledig in het teken van de Mac. Zo werd er niet alleen een gloednieuwe iMac aangekondigd, maar ook nieuwe versies van de 14- en 16-inch MacBook Pro.

kooptip

Tijdens het event onthulde Apple ook een nieuwe generatie Apple Silicon: M3. Er zijn verschillende versies van deze processor, waaronder de geavanceerde M3 Pro en M3 Max. Deze vind je in de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro, en daarmee is Apple’s premium laptop krachtiger dan ooit.

Maar er is ook een versie van de nieuwe MacBook Pro met een ‘gewone’ M3-chip. Voordeel is dat het prijskaartje van dit model hierdoor flink lager ligt, nadeel is dat hij niet zo geavanceerd is als de andere modellen. Hieronder ontdek je welke features deze MacBook Pro M3 mist.

MacBook Pro M3 features: belangrijkste verschillen

Het grootste verschil is dus dat deze MacBook Pro geen M3 Pro of M3 Max heeft, maar een ‘gewone’ M3. Deze chip heeft een 8-core CPU en 10-core GPU. Ter vergelijking: de M3 Pro heeft tot wel 12 CPU cores en de M3 Max zelfs tot wel 16. Met een gewone M3-chip krijg je dan wel een geweldige processor, maar dus niet een met de uitzonderlijke Pro-kracht waar de MacBook Pro bekend om staat.

Apple M3

Ook belangrijk: de MacBook Pro M3 begint met 8 GB aan RAM. Dit kun je uitbreiden naar 16 GB – al gaat de prijs dan ook omhoog – maar de modellen met M3 Pro en M3 Max hebben veel meer dan dat. Zo beginnen ze bij 18 GB aan centraal geheugen, en het loopt op tot maar liefst 128 GB! Die 8 GB stelt in verhouding dus maar weinig voor, en straalt ook niet uit wat je van een MacBook Pro verwacht. Sterker nog, de MacBook Air met M2 begint ook bij 8 GB.

Verder ontbreken er nog wat hardware-zaken. Zo heeft de MacBook Pro M3 maar twee usb-c/thunderbolt-aansluitingen – alle andere uitvoeringen hebben er drie. En het is het enige model model met slechts één interne ventilator in plaats van twee. Verder is de MacBook Pro M3 alleen beschikbaar met een 14-inch scherm, een 16-inch versie ontbreekt.

Kopen?

Wil je een nieuwe MacBook met Pro-kracht zonder de hoofdprijs te betalen? Dan is de MacBook Pro M3 dus je beste deal, mits je vrede hebt met de ontbrekende features. Je hebt ‘m vanaf 2029 euro in huis.

Overigens, voorheen was er ook een MacBook Pro M2. Deze had dan wel een kleiner, 13-inch scherm, maar kostte ‘slechts’ 1619 euro. Wat dat betreft ben je nu dus veel duurder uit met een instap MacBook Pro. Dus ben je niet zo geïnteresseerd in de beste laptop en beste chip, dan loont het om naar een MacBook Air met M2 te kijken.

De MacBook Pro M3 kopen kan sinds deze week. Pre-order je het toestel nu, dan komt de pakketdienst aanstaande dinsdag al bij je langs. Bestellen kan in de online Apple Store, maar ook bij webwinkels als Bol.com, MediaMarkt, Amazon en Coolblue.