Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Apple lanceert 8-core MacBook Pro met vernieuwd toetsenbord

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
15-inch MacBook Pro verdwijnt


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vandaag twee nieuwe MacBook Pro-modellen gepresenteerd. Zowel de 13-inch als de 15-inch MacBook Pro zijn voorzien van een krachtigere processor, waarbij het grotere model de zeer krachtige 8-coreprocessor heeft. Maar misschien nog interessanter is dat de modellen verrijkt zijn met een vernieuwd vlindertoetsenbord.

MacBook Pro 8 cores

Op dit moment wordt het vlindertoetsenbord van Apple geplaagd door problemen. Gebruikers klagen over toetsen die compleet niet reageren, of toetsen die tekens dubbele typen. In het persbericht laat Apple er niets over los, maar verschillende Amerikaanse media – waaronder The Verge – melden dat het toetsenbord is gemaakt van een ander materiaal, waardoor de problemen minder vaak moeten voorkomen.

Het model van 15-inch is uitgerust met een 8-core processor, waarmee het de krachtigste MacBook Pro ooit is. Volgens Apple maakt het de MacBook Pro twee keer sneller dan een 4-core MacBook Pro en zijn de prestaties 40 procent beter dan bij een 6-coreprocessor. Voor de 13-inch MacBook Pro is er er een bijgewerkte 4-coreprocessor.

Verder is er niet veel veranderd aan de MacBook Pro. Aan het ontwerp heeft Apple dus niet gesleuteld. Eerder beweerde Apple-analist Ming-Chi Kuo nog dat Apple een compleet nieuw ontworpen MacBook Pro op de rol heeft staan, maar misschien volgt deze later dit jaar.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

MacBook Pro prijzen

Bij de 8-core-MacBook Pro begint de prijs bij 3299 euro. Afhankelijk van de opties die je kiest, kan de prijs oplopen. Dit zijn de nieuwe MacBook Pro-prijzen:

  • 13-inch MacBook Pro met 2-core processor: € 1.497,91
  • 13-inch MacBook Pro met 4-core processor: € 1.999
  • 15-inch MacBook Pro met 6-core processor: € 2.799
  • 15-inch MacBook Pro met 8-core processor: € 3.299

Alle MacBook Pro’s zijn al te bestellen op de website van Apple. Als het meezit heb je ze twee dagen later in huis.

Bron: Apple, The Verge.