Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo ziet een vrijwel randloze MacBook Pro 2019 eruit (concept)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Pro 2019 concept


Lees verder na de advertentie

Eerder deze week claimde de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo dat er een compleet nieuw ontworpen MacBook Pro aan zit te komen. Hoe die eruit gaat zien? Designer Viktor Kádár heeft zijn wensenlijstje alvast vertaald naar een bijzonder fraai concept.

Nieuwe MacBook Pro 2019 concept

De laatste MacBook Pro dateert alweer van 2016 – toen was de Touch Bar de opvallendste vernieuwing. Naar wat Apple dit jaar voor ons in petto heeft blijft het gissen, maar Kádár heeft daar wel ideeën over. Een greep daaruit?

De nieuwe MacBook Pro verschijnt in een 13- en een 15-inch model. Om het scherm heen zit een zeer smalle rand. Net zoals bij de iPhones en iPads zonder thuisknop, zijn de hoeken afgerond. Opvallend is verder dat het om een oled-scherm zou gaan. Iets anders wat we ook al kennen van de iPhone: Face ID. In het concept zitten de behorende sensors netjes verstopt achter het scherm – geen inkeping dus in het scherm.


kooptip

Hoewel de Touch Bar op de huidige MacBooks het niveau van gimmick nauwelijks heeft weten te ontstijgen, keert de aanraakgevoelige strip in dit concept weer terug. En de balk krijgt er wat extraatjes bij: in het concept is hij drukgevoelig en geeft hij haptische feedback als je erop duwt. Het volledige concept is te zien op Behance. Hieronder zie je ook alvast een video met de highlights eruit.

Wat hoop jij van een nieuwe MacBook Pro?