Terug naar ‘MacBook Pro 2021 krijgt eindelijk fatsoenlijke webcam’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Pro 2021 krijgt eindelijk fatsoenlijke webcam’

Door Koen van Ekeren12 juli 2021 10:272 min. leestijd0

Een nieuw ontwerp, mini-led-scherm, M1X-chip en extra poorten: ze maken van de MacBook Pro 2021 de grootste update in jaren. Nu is weer een andere vernieuwing bekend. Apple zou de MacBook Pro 2021 (die verwacht wordt in het najaar) ook willen verrijken met een verbeterde webcam.

MacBook Pro 2021 webcam

MacBook Pro 2021 webcam

In een tweet meldt Apple-leaker Dylandkt dat de MacBook Pro-modellen ‘een vernieuwde, verbeterde 1080p webcam’ krijgen. Nu moet de camera van de MacBook Pro het doen met een schamele resolutie van 720p. Dit geldt ook voor de nieuwste MacBook Air.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerder stopte Apple al een 1080p-camera in de 24-inch iMac 2021, die in april verscheen. Dylandt stelt dat Apple geen Macs meer lanceert waarbij de resolutie lager is. Ook de volgende generatie MacBook Air (deze wordt pas in 2022 verwacht) beschikt dus waarschijnlijk over een verbeterde webcam.

Beter videobellen

De verbeterde camera past bij Apple’s inspanningen om het videobellen naar een hoger niveau te tillen. In juni kondigde het bedrijf de nieuwe besturingssystemen voor de iPhone en Mac aan (iOS 15 en macOS 12), met daarin tal van nieuwe functies voor FaceTime. Met SharePlay bekijk je dezelfde video’s, Voice Isolation maakt het geluid duidelijker en er komt een Portretmodus om de achtergrond te blurren.

Verder gaf Apple de nieuwe iPad Pro een coole videobelfunctie: Center Stage. Hierbij houdt de software je in het midden van het beeld, terwijl je beweegt. Helaas heeft Apple Center Stage niet naar de iMac gebracht, en we verwachten dat dit ook niet bij de aankomende MacBook 2021-modellen gebeurt. De functie vereist een ultragroothoeklens, die de nieuwe MacBook Pro (waarschijnlijk) niet heeft.

Vernieuwingen

Zoals gezegd is de nieuwe MacBook Pro een grote update. Het MacBook Pro 2021 ontwerp verandert bijvoorbeeld, met een bovenkant en zijkant die platter zijn. Verder verdwijnt Touch Bar en keert de MagSafe-oplaadconnector terug. Ook zouden een paar belangrijke aansluitingen terugkeren naar de MacBook Pro. Het gaat om een HDMI-poort en SD-kaartlezer.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar