Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

MacBook Pro 2021: gestolen documentatie verraadt alle vernieuwingen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook opengeklapt


Lees verder na de advertentie

Uit documentatie die gestolen is van Apple-toeleverancier Quanta computer blijkt dat Apple heel wat plannen heeft voor de toekomstige MacBook Pro. Die moet later dit jaar verschijnen.

Een hackerscollectief dat zich REvil noemt, claimt toegang te hebben tot de computers van Quanta. Ze hebben nu dus al het een en ander naar buiten gebracht, maar dreigen nog meer te lekken als Apple niet voor 1 mei over de brug komt met losgeld. Quanta bevestigt dat er cyberaanvallen zijn geweest op hun servers, maar dat dat geen impact heeft op hun bedrijfsvoering. Toch ligt er nu allerlei gevoelige info over de MacBook Pro op straat. Wat weten we zoal?

Veel meer aansluitingen

Een paar weken terug waren er al geruchten dat de MacBook Pro straks veel meer aansluitingen krijgt dat nu het geval is, en de informatie die nu naar buiten is gekomen bevestigt dat. Aan de rechter zijde van de MacBook komt een HDMI-poort, een usb-c-/Thunderbolt-poort en een SD-kaartlezer. Aan de linker kant zitten nog eens twee usb-c-/Thunderbolt-poorten en ook een MagSafe-connector. Die laatste houdt de oplaadkabel magnetisch op de juiste plaats, en als je eroverheen struikelt schiet hij los.

De codenaam voor de Mac die is uitgelekt heeft als codenaam J316 en er schijnt er ook een te zijn met de naam J314. Daaruit zou je kunnen afleiden dat Apple werkt aan een 16- en een 14-inch MacBook Pro. Beide modellen zouden alle nieuwe poorten krijgen en een geüpgradede versie van Apple’s M1-chip.

Ontwerp zonder Touch Bar


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Het lijkt erop dat de MacBooks ook een ander design krijgen, maar of dat net zo drastisch anders zal zijn als deze week bij de nieuwe iMacs is nog maar de vraag. Er is in ieder geval één opvallende verandering: de Touch Bar zou verdwijnen. De Touch Bar is de aanraakgevoelige strip boven aan het toetsenbord van de huidige MacBook Pro-modellen. De inhoud ervan verandert op basis van de app die actief is. De Touch Bar is nooit echt een succes geworden.

Wanneer de nieuwe MacBook Pro-modellen verschijnen, is nog niet duidelijk. Doorgaans presenteert Apple nieuwe Macs tijdens een keynote aan het einde van het jaar.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!