Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Moet je zien: foto’s van de nieuwe poorten op de MacBook Pro 2021

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
13-inch MacBook Pro


Lees verder na de advertentie

Op de nieuwe MacBook Pro maken waarschijnlijk een paar oude en veel gemiste aansluitingen hun comeback, zo berichtten we vanochtend nog. Inmiddels zijn er foto’s opgedoken van de zijkanten van deze MacBook, met daarop duidelijk zichtbaar die aansluitingen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Oude vertrouwde aansluitingen

Betrouwbare Apple-insiders als Ming-Chi Kuo en Mark Gurman maakten eerder al melding van de terugkeer van enkele oude, vertrouwde aansluitingen. Het gaat om een SD-kaartlezer, een HDMI-poort en de MagSafe-connector. Die laatste houdt de oplaadkabel magnetisch op de juiste plaats: als je over de kabel struikelt, schiet-ie los en trek je je Mac niet mee de vernieling in.

In 2016 werden al deze poorten verwijderd van de MacBook Pro. De MacBook werd daarmee wel een stuk dunner, maar vooral Pro-gebruikers waren van meet af aan weinig enthousiast. Want het betekende wel dat je zo’n beetje voor alle externe apparatuur een dongel moest gebruiken. Met de MacBook Pro 2021 zou Apple het een en ander weer ongedaan maken.

Foto’s van de MacBook Pro 2021


kooptip

Op de website Tech ARP zijn nu foto’s verschenen van beide zijkanten van de MacBook Pro 2021. We hebben overigens nog niet eerder gehoord van deze website, dus garantie tot aan de deur. Maar het is hoe dan ook interessant om te zien hoe de aansluitingen vormgegeven zouden kunnen worden.

MacBook Pro Magsafe

Op de foto van de linker zijkant is om te beginnen een MagSafe 3-connector te zien. Die ziet er iets anders uit dan zijn twee voorgangers: hij is een stuk platter en heeft nu vijf pinnetjes. Je kunt de kabel er eigenlijk niet verkeerd in stoppen, want hij kan ook ondersteboven worden vastgeklikt. Naast de MagSafe-connector zie je twee Thunderbolt 3-poorten en een koptelefoonaansluiting.

MacBook Pro 2021 SD-kaartlezer en HDMI

Aan de rechter zijkant zie je helemaal links de veel gemiste SD-kaartlezer met daarnaast een derde Thunderbolt 3-poort. Helemaal rechts vind je de HDMI 2.0-poort. Enthousiast over de MacBook Pro? In het artikel MacBook resetten lees je hoe je je huidige Mac terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Wat is er nog meer nieuw?

Tech ARP noemt nog een aantal andere vernieuwingen voor de nieuwe MacBook Pro 2021:

  • Er komen twee uitvoeringen: een 14- en een 16-inch model.
  • De optie voor een MacBook Pro met Intel-chip komt te vervallen: alle modellen krijgen een M1X-chip – de opvolger van de Apple M1.
  • Het maximale geheugen wordt uitgebreid tot 32 GB
  • Er is ondersteuning voor het aansluiten van ten minste twee externe monitoren – bij de huidige M1 Macs is dat er maar één.
  • De Touch Bar verdwijnt.

We verwachten overigens dat het nog even duurt voordat de nieuwe MacBook Pro 2021 in de winkels ligt. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple hem lanceert tijdens een speciaal Mac-event in oktober.

Bron: Tech ARP