Terug naar 9x alle iMac 2021 vernieuwingen op een rij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

9x alle iMac 2021 vernieuwingen op een rij

Door Koen van Ekeren21 april 2021 10:133 min. leestijd0

De nieuwe iMac 2021 die Apple gisteren presenteerde, is zowel van buiten als van binnen compleet vernieuwd. Nieuw ontwerp, een regenboog aan kleuren en de Apple Silicon M1-chip: het is de spectaculairste upgrade voor de iMac in vijftien jaar. En er is meer. In dit artikel zetten we de iMac 2021 vernieuwingen onder elkaar.

1. iMac 2021 kleuren

De nieuwe iMac 2021 mag gezien worden. Terwijl de iMac er voorheen alleen was in het zilver, heb je nu de keuze uit zeven tinten. Naast zilver zijn dat blauw, groen, roze, geel, oranje en paars. De kleuren geel, oranje en paars zijn overigens alleen beschikbaar bij een duurdere configuratie van de iMac 2021. Hierbij begint de prijs vanaf € 1699. De instap-iMac kost € 1449.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. Ongelooflijk dun

11,5 millimeter. Zo dun is de nieuwe iMac. Bekijk je hem van opzij, dan is het net een iPad die op een voet is gemonteerd. Dat de iMac zo plat kon worden, is vooral dankzij de M1, de eerste ‘system on a chip’ voor de Mac. De processor, graphics, geheugen en meer verzamelen zich nu in één compacte chip, waardoor zo iMac zo ongelooflijk compact kon worden.

3. Meer scherm

De iMac 2021 is bijna even groot als zijn voorganger van 21,5-inch. De randen om het display zijn echter smaller geworden, waardoor er meer scherm in de iMac past: het schermdiagonaal meet 24-inch. Het gaat om een 4,5K Retina-Display met 4480 x 2520 pixels.

4. True tone

Voor het eerst is het scherm van de iMac voorzien van True Tone-technologie. Sensoren in de randen van het scherm zien wat de lichtomstandigheden zijn en hoeveel licht er op het beeldscherm schijnt. Vervolgens past True Tone automatisch de helderheid van het scherm aan en wordt de kleurtemperatuur aangepast, wat natuurgetrouwe kleuren oplevert.

5. FaceTime HD-camera

Nu we steeds meer videobellen, zijn de camera en microfoons van de Mac belangrijker geworden. De nieuwe iMac 2021 heeft volgens Apple ‘de beste camera en audio ooit in een Mac’. De webcam van de iMac heeft een 1080p FaceTime HD-camera. De microfoons leggen je stem met studiokwaliteit vast en er zijn verbeterde speakers die voor een nog beter geluid zorgen.

6. Touch ID

iMac Touch ID

Er is een nieuw toetsenbord mét de integratie van Touch ID! Die knop is ongelooflijk handig. Even je vinger op de vingerafdrukscanner laten rusten en de iMac is al ontgrendeld. Ook is de knop te gebruiken voor het invullen van je wachtwoord, of het betalen met Apple Pay. Je krijgt het toetsenbord met Touch ID wel alleen bij de duurdere configuratie van € 1669. Bij de instap-iMac van € 1449 levert Apple een Magic Keyboard zonder Touch ID.

7. Hé, Siri!

Een kleine verbetering, maar toch leuk: je kunt Siri activeren met je stem. Roep ‘Hé, Siri’ en de spraakassistent schudt wakker. Handig om met je stem berichten te versturen, of een herinnering in te stellen. Voorheen kon het activeren van Siri op de iMac overigens ook, maar niet op afstand.

8. Krachtigste chip

De M1 kenden we al als de krachtigste chip die ooit in een Mac heeft gezeten. De MacBook Pro, MacBook Air en Mac mini waren de eerste met deze processor – nu volgt de iMac. Wat je eraan hebt? Apps starten razendsnel op, alledaagse taken voelen soepel aan en het editen van 4K-video gaat sneller dan ooit.

9. Oplader met Ethernet

De iMac wordt geleverd met interessante accessoires, waaronder de oplader. Die heeft nu een geïntegreerde ethernet-aansluiting, zodat je je bureau opgeruimd houdt. De iMac zelf heeft uiteraard ook nog wat aansluitingen: twee keer Thunderbolt (USB 4), twee keer USB 3 en er is een aansluiting voor Gigabit Ethernet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar