Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Met dit trucje draait je MacBook Air 2022 koeler – maar of je dat wilt? (video)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Air 2022 koeler


Lees verder na de advertentie

De MacBook Air 2022 kan bij sommige taken best heet worden, maar volgens een YouTuber is er een trucje om hem koeler te laten draaien. Maar de vraag is of dit wel zo verstandig is.

MacBook Air 2022 koeler draaien

De MacBook Air 2022 is niet bedoeld als laptop voor de professionele markt, maar dankzij de snelheid van de M2 wordt het toch aantrekkelijk om er zware programma’s op te draaien. Hoewel dit de eerste paar minuten prima werkt, loop je al snel tegen het feit aan dat de MacBook Air geen ventilator heeft – de enige manier om af te koelen is dus om de snelheid van de processor te verlagen.

YouTuber Max Tech komt nu met een oplossing voor dit probleem: zogenaamde ’thermal pads’. Deze plaats je tussen de M2-chip en de aluminium onderzijde van de laptop. De pad geleidt dan de hitte naar de behuizing van de MacBook Air, waardoor de M2-chip koeler blijft. Hier zie je hoe dat werkt:

Niet zo handig


kooptip

Dit lijkt een mooie oplossing: de laptop blijft 9℃ koeler, en het vertragen van de chip om af te koelen gebeurt pas na 10 minuten in plaats van 5 minuten. Dat scheelt behoorlijk voor de zware taken die net een paar minuten langer duren dan de M2 oorspronkelijk op volle toeren aankan.

Toch schuilt er een addertje onder het gras: doordat de M2 z’n hitte direct geleidt naar het chassis van de MacBook, wordt de buitenzijde een stuk warmer. Hierdoor kun je de Air eigenlijk niet meer met een gerust hart op je schoot gebruiken, omdat je niet meer de garantie hebt dat hij voldoet aan de veiligheidsnormen. En over garantie gesproken: die vervalt door de thermal pad. En gezien die garantie in de EU maar liefst twee jaar bedraagt, gooi je met deze modificatie wel erg veel weg. Wil je het toch proberen? Bekijk dan thermal pads bij Amazon.nl.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

Bron: via 9to5Mac