Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws Apple Studio Display Mac mini 2022

Bewijs voor Mac mini 2022 gevonden in firmware Studio Display

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Mac mini 2022


Lees verder na de advertentie

Er gaan al langer geruchten over de Mac mini 2022, maar voor het eerst is er nu echt bewijs gevonden voor het nieuwe model.

Firmware Studio Display

Het Studio Display is een 27-inch scherm van Apple dat in maart werd aangekondigd. Hij heeft opvallend genoeg een volwaardige A13 Bionic-chip ingebouwd, waardoor het eigenlijk een computer op zich is. Deze chip stuurt een aangepaste versie van iOS 15.4 aan – en in die software is nu een interessante verwijzing gevonden.

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekte namelijk dat in de firmware de ‘Macmini10,1’ genoemd wordt. Dit model bestaat nog niet. De meest recente uitvoering van de Mac mini (met M1-chip) heet ‘Macmini9,1’.

Mac mini 2022 geruchten

Mac mini 2022 voeding


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De Mac mini waar naar verwezen wordt, is dus een volledig nieuw model. Dat hij nu opduikt, is niet geheel een verrassing: er gaan namelijk al langer geruchten dat we dit jaar een ‘Mac mini 2022‘ gaan zien.

Maar wat kunnen we van dit nieuwe model verwachten? Momenteel zijn daar nog wat onzekerheden over. Er wordt sowieso een vernieuwd dunner ontwerp verwacht, maar hoe de Mac mini er intern uit gaat zien is onduidelijk. Het kan gaan om een model met een Apple M2-chip, maar het is ook mogelijk dat het om een ‘premium’ uitvoering van de Mac mini gaat met een M1 Pro-chip.

Te vroeg voor de M2?

Apple M2 release

De kans dat het om een Mac mini met M2-chip gaat, lijkt het kleinst. Op het moment moet Apple nog de M1 naar de Mac Pro brengen, en om rond dezelfde tijd al apparaten met een nieuwere chip aan te kondigen kan voor verwarring zorgen. Het is aannemelijk dat Apple eerst álle Macs over wil hebben op de M1 voordat de stap naar de M2 gezet wordt.

Daarmee is de ‘Macmini10,1’ dus hoogstwaarschijnlijk een uitvoering met de M1 Pro-chip. Later dit jaar weten we meer – misschien zelfs al in juni, wanneer Apple z’n jaarlijkse WWDC organiseert.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Twitter