Terug naar Bewijs voor Mac mini 2022 gevonden in firmware Studio Display
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bewijs voor Mac mini 2022 gevonden in firmware Studio Display

Door Ward Edema13 april 2022 12:092 min. leestijd0

Er gaan al langer geruchten over de Mac mini 2022, maar voor het eerst is er nu echt bewijs gevonden voor het nieuwe model.

Mac mini 2022

Firmware Studio Display

Het Studio Display is een 27-inch scherm van Apple dat in maart werd aangekondigd. Hij heeft opvallend genoeg een volwaardige A13 Bionic-chip ingebouwd, waardoor het eigenlijk een computer op zich is. Deze chip stuurt een aangepaste versie van iOS 15.4 aan – en in die software is nu een interessante verwijzing gevonden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekte namelijk dat in de firmware de ‘Macmini10,1’ genoemd wordt. Dit model bestaat nog niet. De meest recente uitvoering van de Mac mini (met M1-chip) heet ‘Macmini9,1’.

Mac mini 2022 geruchten

Mac mini 2022 voeding

De Mac mini waar naar verwezen wordt, is dus een volledig nieuw model. Dat hij nu opduikt, is niet geheel een verrassing: er gaan namelijk al langer geruchten dat we dit jaar een ‘Mac mini 2022‘ gaan zien.

Maar wat kunnen we van dit nieuwe model verwachten? Momenteel zijn daar nog wat onzekerheden over. Er wordt sowieso een vernieuwd dunner ontwerp verwacht, maar hoe de Mac mini er intern uit gaat zien is onduidelijk. Het kan gaan om een model met een Apple M2-chip, maar het is ook mogelijk dat het om een ‘premium’ uitvoering van de Mac mini gaat met een M1 Pro-chip.

Te vroeg voor de M2?

Apple M2 release

De kans dat het om een Mac mini met M2-chip gaat, lijkt het kleinst. Op het moment moet Apple nog de M1 naar de Mac Pro brengen, en om rond dezelfde tijd al apparaten met een nieuwere chip aan te kondigen kan voor verwarring zorgen. Het is aannemelijk dat Apple eerst álle Macs over wil hebben op de M1 voordat de stap naar de M2 gezet wordt.

Daarmee is de ‘Macmini10,1’ dus hoogstwaarschijnlijk een uitvoering met de M1 Pro-chip. Later dit jaar weten we meer – misschien zelfs al in juni, wanneer Apple z’n jaarlijkse WWDC organiseert.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Twitter

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar