Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Pssst … Apple heeft ook een nieuwe Mac mini gelanceerd

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
Mac mini 2018 hardware


Lees verder na de advertentie

Je zou het bijna gemist hebben met al het nieuws rondom de nieuwe MacBook Air 2020 en iPad Pro 2020 (en het iPad Pro-toetsenbord!), maar Apple heeft stiekem ook een fijne update voor de Mac mini uitgebracht. Het staat weliswaar helemaal onderaan in het persbericht over de MacBook Air, maar de Mac mini 2020 heeft zeker even je aandacht verdiend. Wij vertellen je waarom.

Mac mini 2018

Twee keer zoveel opslag

Het belangrijkste nieuwtje is dat de standaardconfiguraties van de Mac mini nu dubbel zoveel opslagcapaciteit hebben. Met de configuratie van 929 euro heb je nu standaard 256 GB opslag (ssd), en met de configuratie van 1279 euro maar liefst 512 GB (ssd). Je krijgt nu dus voor (bijna) hetzelfde geld twee keer zo veel opslag.

Populaire Mac mini

Volgens Apple zijn klanten zijn dol op de Mac mini, of ze hem nu gebruiken als desktopcomputer, als foto- en filmopslaghub voor het hele gezin, of als server voor het compileren van code voor Xcode. Hiervoor heb je natuurlijk liever zo veel opslag als mogelijk, en het is fijn dat Apple zijn prijzen daarvoor verlaagd heeft.

Overige specificaties


kooptip

Voor de rest blijft de Mac mini hetzelfde. Het basismodel heeft een 3,6 GHz quad-core i3-processor. Maar ook al is het slechts een Core i3 van Intel – door het aantal kernen en de kloksnelheid is hij toch sneller dan menig Core i5.

De Mac mini 2020 is nu beschikbaar om te bestellen in de online Apple Store.