Terug naar Pssst … Apple heeft ook een nieuwe Mac mini gelanceerd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Pssst … Apple heeft ook een nieuwe Mac mini gelanceerd

Door Sven Lamers18 maart 2020 15:012 min. leestijd1

Je zou het bijna gemist hebben met al het nieuws rondom de nieuwe MacBook Air 2020 en iPad Pro 2020 (en het iPad Pro-toetsenbord!), maar Apple heeft stiekem ook een fijne update voor de Mac mini uitgebracht. Het staat weliswaar helemaal onderaan in het persbericht over de MacBook Air, maar de Mac mini 2020 heeft zeker even je aandacht verdiend. Wij vertellen je waarom.

Mac mini 2018

Twee keer zoveel opslag

Het belangrijkste nieuwtje is dat de standaardconfiguraties van de Mac mini nu dubbel zoveel opslagcapaciteit hebben. Met de configuratie van 929 euro heb je nu standaard 256 GB opslag (ssd), en met de configuratie van 1279 euro maar liefst 512 GB (ssd). Je krijgt nu dus voor (bijna) hetzelfde geld twee keer zo veel opslag.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Populaire Mac mini

Volgens Apple zijn klanten zijn dol op de Mac mini, of ze hem nu gebruiken als desktopcomputer, als foto- en filmopslaghub voor het hele gezin, of als server voor het compileren van code voor Xcode. Hiervoor heb je natuurlijk liever zo veel opslag als mogelijk, en het is fijn dat Apple zijn prijzen daarvoor verlaagd heeft.

Overige specificaties

Voor de rest blijft de Mac mini hetzelfde. Het basismodel heeft een 3,6 GHz quad-core i3-processor. Maar ook al is het slechts een Core i3 van Intel – door het aantal kernen en de kloksnelheid is hij toch sneller dan menig Core i5.

De Mac mini 2020 is nu beschikbaar om te bestellen in de online Apple Store.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul
Lezer
Paul

Nieuw? Deze Mac Mini is niet nieuw. Apple heeft enkel de SSD vergroot naar hedendaagse ‘grootte’ in het ‘instap segment’. Gezien de huidige prijsontwikkeling op de SSD markt had deze Mac Mini zelfde prijs moeten hebben vd 128gb versie.