Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

MacBook Air 2020 is uit: beter toetsenbord, betere prijs!

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
MacBook Air 2020


Lees verder na de advertentie

Geen keynote van Apple, maar wel nieuwe producten: Apple heeft zojuist een nieuwe MacBook Air 2020 gelanceerd. ‘De populairste Mac heeft nu twee keer snellere prestaties, het nieuwe Magic Keyboard en dubbel zoveel opslag’, meldt Apple in een persbericht. En de prijs is verlaagd!

MacBook Air 2020

MacBook Air: dit is er nieuw

Vorig jaar kreeg de MacBook Air een kleine update, maar nu is er iets meer aan de hand. Apple heeft de MacBook Air voor het eerst uitgerust met quad-core processors. Het werken met bijvoorbeeld foto’s, presentaties of video’s verloopt daarmee weer een stukje soepeler en het is ook goed nieuws voor gamers. Tot twee keer snellere CPU-prestaties, meldt Apple, en tot 80 procent snellere grafische prestaties.

De MacBook Air heeft ook meer opslagcapaciteit gekregen. In de eenvoudigste uitvoering krijg je 256 GB SSD-opslag. Bij de vorige versie was dat 128 GB. Maar het beste nieuws moet nog komen!

Nieuw Magic Keyboard


kooptip

MacBook Air 2020 toetsenbord

De MacBook Air heeft hetzelfde Magic Keyboard gekregen als de meest recente 16-inch MacBook Pro. Dat wil zeggen: een toetsenbord met een nieuw ontworpen schaarmechanisme. Apple heeft een tijdlang toetsenborden met vlindermechanisme gemaakt en daar waren bizar veel problemen mee. Soms werd er zelfs al een reparatieprogramma aangekondigd op de dag dat een MacBook gelanceerd werd.

Het oude vertrouwde schaarmechanisme is dus weer terug van weggeweest, en dat is een opluchting! En er is nog iets ouds en vertrouwds aan dit toetsenbord: de pijltoetsen zijn zoals eerder opgesteld in een omgekeerde ‘T’. Zo kun je ze gemakkelijker vinden zonder te kijken.

Specificaties in het kort

Dit zijn de belangrijkste specificaties van de nieuwe MacBook Air 2020:

 • Nieuw Magic Keyboard met achtergrondverlichting
 • Touch ID
 • Apple T2 Security-chip
 • Groter Force Touch-trackpad
 • 13-inch Retina-scherm met True Tone
 • Stereospeakers met ondersteuning voor afspelen in Dolby Atmos
 • Twee Thunderbolt 3‑poorten
 • Vanaf 256 GB SSD‑opslag (uit te breiden tot 2 TB)
 • Tot twee keer snellere CPU-prestaties
 • 80 procent snellere grafische prestaties
 • Verkrijgbaar in goud, spacegrijs en zilver

MacBook Air 2020 kopen?

De nieuwe MacBook Air is vanaf vandaag te koop via de website van Apple en in de Apple Store-app. Hij kost 1199 euro – de vorige Air was € 1249. Opvallend detail: in het persbericht meldt Apple dat de Air volgende week in de Stores ligt. Dat kan bijna niet kloppen, want die zijn tot nader order gesloten. Wellicht kun je hem dat wel kopen bij een Apple reseller.

Bron: Apple