Terug naar Apple test apps op 9 nieuwe Macs met M2-chip – dit zijn ze
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple test apps op 9 nieuwe Macs met M2-chip – dit zijn ze

Door Annemiek Lourensen15 april 2022 15:332 min. leestijd0

Alle aankomende Macs hebben een ding gemeen: ze draaien stuk voor stuk op de nieuwe generatie Apple Silicon. En deze chip lijkt steeds belangrijker te worden. Sinds vannacht blijkt namelijk dat Apple momenteel apps van derden test op maar liefst negen nieuwe Macs met deze M2-chip. Om welke toestellen gaat het precies?

Apple M2-chip

Macs M2-chip: Apple test apps van derden

Een nieuw bericht van het Amerikaanse Bloomberg wijst erop dat Apple momenteel apps van derden test op zowat alle Mac-modellen die de nieuwe M2-chip gaan draaien. Het zou gaan om ten minste negen aankomende toestellen: een MacBook Air, twee Mac mini’s, een instapmodel van de MacBook Pro, een Mac Pro en twee versies van zowel de 14-inch als 16-inch MacBook Pro. Deze toestellen beschikken overigens niet allemaal over precies dezelfde M2-chip, maar een variatie daarvan.

Nu deze testen worden uitgevoerd, lijkt een release van deze Macs dichterbij dan ooit. De meeste toestellen worden namelijk de komende maanden verwacht. Misschien krijgen we onze eerste glimp zelfs al over twee maanden: het lijkt erop dat Apple twee nieuwe Macs aankondigt tijdens de WWDC dit 2022. Wij zijn alvast aan het duimen.

M1-chip vs M2-chip

De M2-chip belooft behoorlijk vernieuwend te worden, ook al is het nog niet zo lang geleden dat de M1-chip voor het eerst werd gebruikt. Het grootste verschil tussen de M2-chip en zijn voorganger? Dat hij ongeveer 10% sneller is en meer grafische kracht heeft. Dat laatste komt doordat hij er wat gpu-cores bij krijgt, waardoor het totale aantal omhoog schiet van acht naar tien.

Als je nog nooit van een M1 of M2-chip hebt gehoord, wil je er uiteraard zoveel mogelijk over leren. Ontdek in dat geval alles wat je moet weten over Apple’s processor.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar