Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple test apps op 9 nieuwe Macs met M2-chip – dit zijn ze

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple M2-chip


Lees verder na de advertentie

Alle aankomende Macs hebben een ding gemeen: ze draaien stuk voor stuk op de nieuwe generatie Apple Silicon. En deze chip lijkt steeds belangrijker te worden. Sinds vannacht blijkt namelijk dat Apple momenteel apps van derden test op maar liefst negen nieuwe Macs met deze M2-chip. Om welke toestellen gaat het precies?

Macs M2-chip: Apple test apps van derden

Een nieuw bericht van het Amerikaanse Bloomberg wijst erop dat Apple momenteel apps van derden test op zowat alle Mac-modellen die de nieuwe M2-chip gaan draaien. Het zou gaan om ten minste negen aankomende toestellen: een MacBook Air, twee Mac mini’s, een instapmodel van de MacBook Pro, een Mac Pro en twee versies van zowel de 14-inch als 16-inch MacBook Pro. Deze toestellen beschikken overigens niet allemaal over precies dezelfde M2-chip, maar een variatie daarvan.

Nu deze testen worden uitgevoerd, lijkt een release van deze Macs dichterbij dan ooit. De meeste toestellen worden namelijk de komende maanden verwacht. Misschien krijgen we onze eerste glimp zelfs al over twee maanden: het lijkt erop dat Apple twee nieuwe Macs aankondigt tijdens de WWDC dit 2022. Wij zijn alvast aan het duimen.

M1-chip vs M2-chip

De M2-chip belooft behoorlijk vernieuwend te worden, ook al is het nog niet zo lang geleden dat de M1-chip voor het eerst werd gebruikt. Het grootste verschil tussen de M2-chip en zijn voorganger? Dat hij ongeveer 10% sneller is en meer grafische kracht heeft. Dat laatste komt doordat hij er wat gpu-cores bij krijgt, waardoor het totale aantal omhoog schiet van acht naar tien.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Als je nog nooit van een M1 of M2-chip hebt gehoord, wil je er uiteraard zoveel mogelijk over leren. Ontdek in dat geval alles wat je moet weten over Apple’s processor.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!