Terug naar Komt de iPhone X tóch terug?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Komt de iPhone X tóch terug?

Door Laura Grootaarts22 november 2018 17:353 min. leestijd0

Apple zou de productie van de iPhone X weer hebben opgestart. Dit omdat de verkoop van de nieuwe iPhone XS en XS Max achterblijven. Dit hebben insiders gemeld aan The Wall Street Journal.

iPhone X waterdicht

iPhone X uit het assortiment

In september werden de iPhone XR en de XS (Max) aangekondigd. Gewoonlijk betekent de introductie van nieuwe modellen dat het model van het jaar eerder een stuk goedkoper wordt. Maar dit jaar pakte Apple het anders aan. De iPhone X uit 2017 werd uit het assortiment geschrapt, waarschijnlijk om te voorkomen dat dit toestel kannibaliseerde op de nieuwe iPhones. Overigens is de iPhone X nog wel te koop bij partijen buiten Apple om.

Nu lijkt het erop dat de iPhone X terugkeert. Heeft Apple dit gedaan op verzoek van de consument? Nou, nee. In ieder geval niet direct. Het heeft alles te maken met een deal met Samsung. Hoe gek het ook klinkt: Samsung is de leverancier van de oled-schermen op de nieuwere iPhones. Apple heeft afgesproken om een bepaald aantal schermen af te nemen, maar doordat de verkoop van de XS wat tegenvalt wordt het lastig om dit te halen.

Instant succes?

Door de iPhone X terug te brengen, lijkt Apple wel in staat om alsnog tot het minimum aantal schermen te komen. Het zou een succes kunnen worden, want de X is goedkoper dan de XS en je hebt er nog steeds een prima toestel aan. Bovendien zijn we nu een jaar verder en is de productie van de onderdelen goedkoper geworden, wat de prijs nog verder drukt. Dit roept dan weer wel direct de vraag op of deze iPhone X niet in het vaarwater van de nieuwe iPhone XR belandt – de XR is het instapmodel van dit jaar. Mogelijk wordt de XR goedkoper.

Maar reken er nog niet te hard op. Het zou kunnen dat de terugkeer van de iPhone X niet wereldwijd is. Dat geldt dan ook voor de korting op de XR. Mogelijk geldt het voor een beperkt aantal markten, bijvoorbeeld in Aziatische landen.

iCreate 120
iCreate 120
iOS 14 + macOS Big Sur

Verschillen iPhone X

De iPhone X lijkt behoorlijk veel op de nieuwe iPhone XS. De XS heeft een betere camera met geavanceerdere portretmodus en is net wat sneller. Bovendien is de XS er ook in een groter formaat – naast de reguliere 5,8-inch kun je ook kiezen voor de 6,5-inch iPhone XS Max. Maar al met al is de iPhone X nog steeds een snel en toekomst-proof toestel.

Meer weten over iPhone X?
Bekijk dit dossier
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar