Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Je Apple Watch-bandjes kunnen in de prullenmand (en dit is waarom)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch-bandjes in lentekleuren

Heb je in de loop der jaren een mooie collectie Apple Watch-bandjes verzameld? Mogelijk heb je er in de toekomst niets meer aan, want Apple stapt bij de volgende Apple Watch waarschijnlijk over op een ander systeem, waardoor je oude bandjes niet meer passen.

Lees verder na de advertentie

Apple Watch X is anders

Volgend jaar verschijnt de Apple Watch 10 of de Apple Watch Series X en voor deze jubileum-editie pakt Apple flink uit. Het design van de Apple Watch wordt waarschijnlijk behoorlijk anders. En ook het bijbehorende bandjes-systeem gaat daarmee op de schop.

In de loop der jaren zijn de Apple Watch-modellen gegroeid, maar de Apple Watch-bandjes bleven altijd passen. De kleine bandjes op de kleine horloges, de grote bandjes op de grote – ondanks het steeds maar groeiende schermformaat. Maar nu lijkt het erop dat Apple kiest voor een compleet nieuw systeem.

Nieuw magnetisch bandjessysteem voor de Apple Watch

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De volgende generatie bandjes zou je magnetisch bevestigen. Je zou het bijna een nieuwe variant van MagSafe kunnen noemen. Het huidige systeem met de ‘rails’ neemt naar verluidt “een aanzienlijke hoeveelheid ruimte” in beslag binnen de Apple Watch. Ruimte die Apple liever benut voor een grotere batterij of andere componenten – iets wat eerder al naar buiten kwam. De keerzijde van de medaille is dat alle bestaande Apple Watch-banden niet meer compatibel zijn.

Nu bevestigt Kosutami dit gerucht op sociale media. Interessant, want dit account heeft eerder nauwkeurige informatie gemeld over de plannen van Apple voor toekomstige accessoires. Zo deelde het account enkele details over de overstap van leer naar FineWoven-accessoires van Apple, ruim voor de officiële aankondiging.

De Apple Watch X verschijnt waarschijnlijk in september volgend jaar. Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!