Terug naar Dit zijn de leukste nieuwe functies in Pages, Numbers & Keynote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit zijn de leukste nieuwe functies in Pages, Numbers & Keynote

Door Annemiek Lourensen8 april 2022 11:142 min. leestijd0

Pages, Numbers en Keynote hebben vannacht een flinke update gehad. Versie 12 van de drie apps introduceert namelijk een hoop nieuwe functies voor de iPhone, iPad en Mac. Open de App Store en werk ze gauw bij, want dit zijn onze 6 favoriete nieuwe functies van de iWork-apps na de update in april 2022!

1. Snel een nieuw document maken

iWork update april 2022

Wil jij je goede ideeën het liefst direct noteren wanneer ze in je opkomen, dan doe je dat vanaf nu nog sneller met Pages op je iPhone en iPad. Zorg ervoor dat je de app op je thuisscherm hebt staan, houd hem even ingedrukt met je vinger en tik op ‘Nieuw document’ wanneer dit venster verschijnt.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. Zelf paginanummers plaatsen

In Pages voor je Mac kun je vanaf nu paginanummers plaatsen waar je maar wilt. In de hoeken, midden in een kader, in de kantlijn – het kan zelfs in het midden van de tekst. Voorheen waren hier slechts wat aangewezen plaatsen voor.

3. Maak een kopie van je tabellen

Kopieën maken van je tabellen: dat kon toch al lang in Numbers? Ja, klopt, maar vanaf vandaag kan dit ook zonder informatie als formules, categorieën of verborgen waarden te kopiëren. Zo krijg je direct een overzichtelijke momentopname zonder overbodige achtergrondinformatie.

4. Verder inzoomen op je slides

iWork update april 2022

Sinds de update kun je tot wel 400% inzoomen op je slides in Keynote. Dit is dubbel zoveel dan voor de update: toen was 200% het maximum. Geef je een presentatie en gaat het onverwachts over een specifiek getal of detail, dan krijg je dit nu gemakkelijk in beeld.

5. Nauwkeurige lettergrootte

Een nieuwe functie voor alle iWork-apps: de lettergrootte nog nauwkeuriger wijzigen. Sinds vandaag kun je namelijk niet een, maar twee decimalen aanpassen. Zo zet je het formaat van de letters in je document nog verder naar je hand.

6. Opdrachten voor Pages, Numbers en Keynotes

We eindigen met het grootste nieuws: sinds de update in april 2022 zijn de iWork-apps compatibel met Opdrachten op je Mac. Hier vind je vanaf nu namelijk wat standaard ingebouwde taken, waaronder het openen of maken van een nieuw bestand.

De naam van een taak ligt aan de app die je gebruikt: je opent een bestand bijvoorbeeld met ‘Open document’ in Pages, ‘Open Spreadsheet’ in Numbers of ‘Open presentatie’ in Keynote. Je moet de opdrachten wel even zelf maken, maar uiteindelijk geven ze je productiviteit een flinke boost!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar