Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Na 17 jaar is het gedaan met films kopen in de iTunes Store’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
tvOS 13

Het doek valt voor verschillende van Apple’s iTunes-apps. Als film- en serieliefhebber kun je voortaan terecht in de TV-app van Apple. Wat gaat er precies veranderen, en waarom?

Lees verder na de advertentie

Einde van iTunes-apps

Mark Gurman van Bloomberg meldt dat er veranderingen op handen zijn bij Apple. Apple zou van plan zijn om te stoppen met de iTunes Movies-app op de Apple TV. En in de iTunes Store op iPhone en iPad vervalt straks de mogelijkheid om films en series aan te schaffen of te huren – en dat na 17 jaar! Eerder dit jaar verdween ook al de iTunes Movie Trailers app.

Alles in de TV-app

In plaats daarvan stuurt Apple de consument straks naar de TV-app. De TV-app moet nog meer dan nu de plek worden voor al je videocontent. Je vindt hier nu ook al de films die je hebt aangepast, de originals van Apple TV+ en eventueel gekoppelde diensten als Disney+. Nu nog is het een beetje een warboel – zo denken mensen met een Apple TV+-abonnement vaak dat ze álles gratis mogen bekijken, en dat is niet zo.

kooptip

Maar de app krijgt straks een compleet redesign, waardoor het allemaal een stuk overzichtelijker wordt. Apple zou hiervoor gespiekt hebben bij Netflix. Ook de gelijknamige app op smart-tv’s van bijvoorbeeld Samsung ondergaat een soortgelijke metamorfose.

Wanneer is het zover?

De update verschijnt nog voor het einde van dit jaar. Het gaat om een tvOS-update die ergens in december zou moeten verschijnen. Wil je op de hoogte blijven van dit en ander Apple-nieuws, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!